ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το ποτό με ελάχιστες θερμίδες που καταπολεμάει καρκίνο και διαβήτη!

Το ποτό με ελάχιστες θερμίδες που καταπολεμάει καρκίνο και διαβήτη!

Το έχουν χαρακτηρίσει και "ελιξήριο της ζωής" και δεν έχουν άδικο. Εδώ και αιώνες, αυτό το αλκοολούχο ποτό με το πολύ 150 θερμίδες/ποτήρι, συντροφεύει τις πιο χαρούμενες στιγμές μας, ενώ ταυτόχρονα περιέχει μια "μαγική ουσία" που γίνεται ασπίδα του οργανισμού μας απέναντι στον καρκίνο, τον διαβήτη, αλλά και τα καρδιακά προβλήματα.

Η ουσία αυτή είναι ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ως ρεσβερατρόλη και την βρίσκουμε κυρίως στο κρασί και τα σταφύλια, αλλά και σε μικρότερες ποσότητες σε άλλα φρούτα και λαχανικά.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cell, επιστήμονες από το Laboratory of Obesity and Aging Research, έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη αναστέλλει τις φωσφοδιεστεράσες. Πρόκειται για πρωτεΐνες (ένζυμα) που ρυθμίζουν την ενδοκυττάρια συγκέντρωση κυκλικών νουκλεοτιδίων και αναστέλλουν την αποδόμησή τους.

Η ρεσβερατρόλη περιορίζει την φλεγμονή στον οργανισμό έχει αποδειχτεί ότι ρίχνει σημαντικά τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα, η οποία είναι υπεύθυνη για πολλά προβλήματα στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Επίσης, βελτιώνει τον τρόπο που ο οργανισμός μας ρυθμίζει την ινσουλίνη και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα να γίνεται ένας μεγάλος σύμμαχος στην καταπολέμηση του καρκίνου και του διαβήτη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ Jay H. Chung, η ρεσβερατρόλη έχει γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις φαρμακευτικές εταιρείες, λόγω της αντικαρκινικής, αντιφλεγμονώδους και υπέρ της πρόληψης του διαβήτη, δράσης της στον οργανισμό μας.

Διαβάστε επίσης:

Η ιδανική δίαιτα θα "κόβεται" στα μέτρα του DNA του κάθε ατόμου

Πώς θα καθαρίσετε τις αρτηρίες σας μετά από ένα λιπαρό γεύμα

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό (και) στα δόντια

Το ποτό που απομακρύνει την τερηδόνα σε χρόνο ρεκόρ!

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen