ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το ποτό που πίνουμε χειμώνα-καλοκαίρι και μας προστατεύει από τον καρκίνο

Μια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας του Λος Άντζελες έρχεται να αποκαλύψει τον τρόπο που το πράσινο τσάι μπορεί να περιορίσει αισθητά την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου του παγκρέατος .

Το ποτό που πίνουμε χειμώνα-καλοκαίρι και μας προστατεύει από τον καρκίνο

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας τεχνικές χημικής ανάλυσης, διαπίστωσαν ότι μια ουσία που περιέχει το πράσινο τσάι, η επιγαλλοκατεχίνη (γνωστή και ως EGCG), έχει την ικανότητα να αλλάζει τον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος με το να καταστέλλει την λειτουργία ενός κρίσιμου ενζύμου στον μεταβολισμό του καρκίνου, της γαλακτικής αφυδρογονάσης (ή αλλιώς LDHA).

Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι το πράσινο τσάι και τα εκχυλίσματά του μπορεί να συνεισφέρουν θετικά στην καταπολέμηση του καρκίνου, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε εξακριβωθεί ο τρόπος που συμβαίνει αυτό.

Ο δρ Wai-Nang Lee Και οι συνεργάτες του, όπως δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Metabolomics, προσδιόρισαν τον ακριβή τρόπο που η EGCG διαταράσσει τον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή η έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση στην ιατρική κοινότητα πως για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα ο καρκίνος θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι οι μοριακοί του μηχανισμοί, όπως το μεταβολικό του σύστημα.

Ο δρ Lee υποστηρίζει σχετικά: "(Ο μεταβολισμός) δεν είναι πλέον απλά μια υπόθεση που ο οργανισμός παίρνει γλυκόζη και παράγει ενέργεια. Τώρα καταλαβαίνουμε πώς ο μεταβολισμός των καρκινικών κυττάρων μπορεί να διαταραχθεί και μπορούμε να εξετάσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την πορεία του καρκίνου ή ακόμα και να τον προλάβουμε".

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί η επέμβαση για απώλεια βάρους να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου;

Ανακάλυψαν το φάρμακο που καταπολεμά όλες τις μορφές καρκίνου;

Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες αντικαρκινικές συνήθειες

Ένα φύσημα θα αρκεί για να ανιχνευτεί ο καρκίνος του πνεύμονα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ