ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρεις καλοί λόγοι να αγαπήσετε τις μπανάνες!

Είτε σας αρέσουν είτε όχι, οι μπανάνες είναι ένα φρούτο με σημαντική θρεπτική αξία, καθώς και με ξεχωριστή γεύση και ιδιαίτερο άρωμα.

Τρεις καλοί λόγοι να αγαπήσετε τις μπανάνες!

Πριν από λίγες ημέρες, γιορτάστηκε στις ΗΠΑ η Εθνική Ημέρα της Μπανάνας και με αφορμή αυτή τη «γιορτή» σας παρουσιάζουμε τρία μοναδικά οφέλη της στη διατροφή μας.

Είναι γνωστό πως η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή καλίου – μια μέτρια μπανάνα μας παρέχει 422 ml του μεταλλικού στοιχείου. Παράλληλα, περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών, καθώς και βιταμίνη C και βιταμίνη Β6 σε ποσοστό περίπου 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας που πρέπει να καταναλώνουμε.

Αν αυτά δε σας αρκούν, δείτε τρεις ακόμη λόγους που θα σας κάνουν να δείτε με άλλο μάτι το απολαυστικό φρούτο.

1. Είναι «σύμμαχος» της γυμναστικής

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS ONE δείχνει ότι η μπανάνα βοηθά να αναπληρώσουμε τους ηλεκτρολύτες που χάνονται με τη γυμναστική, όπως το κάλιο. Το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό ελέγχει τη λειτουργία των νεύρων και των μυών και είναι απαραίτητο για να αποφύγουμε τις κράμπες.

2. Ενισχύουν το μεταβολισμό

Η μπανάνα είναι καλή πηγή ανθεκτικού αμύλου. Το ανθεκτικό άμυλο μεταβολίζεται με πιο αργό ρυθμό κι έτσι καταστέλλει την όρεξη με φυσικό τρόπο. Παράλληλα, βοηθά το συκώτι να κάψει περισσότερο λίπος.

3. Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Το κάλιο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Όσο περισσότερο κάλιο λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο νάτριο απορρίπτει ο οργανισμός μας, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο για την Καρδιά. Αυτό συμβαίνει επειδή το συγκεκριμένο μεταλλικό στοιχείο δρα σαν φυσικό διουρητικό.

Διαβάστε επίσης:

Το λαχανικό που προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη!
Οι 3 ύπουλες τροφές με λίγες θερμίδες που δεν αδυνατίζουν
Πέντε φυτικές πηγές πρωτεϊνών που δεν έχετε ξανακούσει