ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να τρώτε πριν από το γυμναστήριο για να αυξήσετε τον μυικό σας όγκο

Το να είστε προσηλωμένοι σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής είναι σημαντικό για την διατήρηση της καλής φυσικής σας κατάστασης, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε εκείνες τις διατροφικές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να έχετε περισσότερη ενέργεια και να εξασκείτε καλύτερα τους μυς σας.

Τι να τρώτε πριν από το γυμναστήριο για να αυξήσετε τον μυικό σας όγκο

Ακόμα και εκείνοι οι άνθρωποι που γνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι αυτό, αναρωτιούνται συχνά για το πόση πρωτεΐνη πρέπει να καταναλώνουν και πότε, για το πόσο σημαντικοί είναι οι υδατάνθρακες κ.α.

Δείτε μερικές συμβουλές σχετικά με την διατροφή που είναι καλό να ακολουθείτε πριν από έντονη γυμναστική άσκηση.

Πριν από το γυμναστήριο είναι σημαντικό να καταναλώσετε κάποια ποσότητα υδατανθράκων, αλλά πρέπει να προσέχετε ώστε να ξεχωρίσετε τους απλούς από τους σύνθετους υδατάνθρακες.

Οι απλοί υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούνται από ένα ή δύο σάκχαρα, αφομοιώνονται γρήγορα από το σώμα. Μπορούν να βρεθούν σε επεξεργασμένα σιτηρά, στην καραμέλα, τη σόδα, ή τους χυμούς φρούτων και σαφώς δεν είναι μια ιδανική πηγή θρεπτικών συστατικών.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, από την άλλη πλευρά, αποτελούνται από τρία ή περισσότερα σάκχαρα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Θα τα βρείτε στην βρώμη, τις γλυκοπατάτες, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το μπρόκολο, και το σπανάκι.

Δεδομένου ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αφομοιώσει ο οργανισμός τους σύνθετους υδατάνθρακες, θα σας βοηθήσουν στη διατήρηση του σακχάρου και των επιπέδων των γλυκογόνων στο αίμα. Το γλυκογόνο -ή η αποθήκευση υδατανθράκων στο σώμα που έχει εξαντληθεί κατά την προπόνηση- είναι απαραίτητο για να εξακολουθήσουν οι μυς σας να τροφοδοτούνται κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης.

Τα πρώτα δύο έως τρία σας γεύματα της ημέρας πριν από την προπόνησή σας θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια ισορροπία υδατανθράκων και πρωτεϊνών σε αναλογία 2: 1, αλλά να θυμάστε να μην το παρακάνετε.

Διαβάστε επίσης:

Οι λιπαρές τροφές που κακώς δεν καταναλώνετε

Τρεις αιτίες-έκπληξη που έχετε αυξημένη όρεξη

Φάγατε κάτι πικάντικο; Μην πιείτε νερό αμέσως μετά

Διατροφή: Τρία σούπερ λαχανικά που πρέπει να βάλετε σήμερα στο τραπέζι σας