ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα συστατικά που βελτιώνουν πιο πολύ την κυκλοφορία του αίματος

Τα καρδιακά νοσήματα κοστίζουν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και οι στατιστικές υποδεικνύουν ότι τα θύματα αυξάνονται.

Τα συστατικά που βελτιώνουν πιο πολύ την κυκλοφορία του αίματος

Η κακή διατροφή, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής και η καθιστική ζωή και εργασία είναι οι κύριες αιτίες που συμβαίνει αυτό.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να αλλάξετε τη διατροφή σας για να περιορίσετε την πιθανότητα να εκδηλώσετε καρδιακή νόσο. Και αν υπάρχει κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο αυτή την πιθανότητα, αυτά είναι τρία μικρά μυστικά συστατικά στην κουζίνα σας.

Δείτε τρεις από τις καλύτερες τροφές που προάγουν την υγεία της καρδιάς και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος:

Σκόρδο

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ανακάλυψαν πάνω από 200 χρήσεις του σκόρδου και ακόμα και σήμερα, βοτανολόγοι σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν ως φυσικό προληπτικό μέσο για τις καρδιακές παθήσεις.

Μια σκελίδα σκόρδου την ημέρα (κατά προτίμηση χωρίς να έχει μαγειρευτεί) μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη και να αυξήσει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης στο αίμα, εμποδίζοντας έτσι τις καρδιακές παθήσεις που συνδέονται με την χοληστερίνη. Αρκετές έρευνες έχουν επίσης δείξει πως το σκόρδο μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην εξομάλυνση της πίεσης του αίματος, στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην πρόληψη των θρομβώσεων στις αρτηρίες.

Πιπέρι καγιέν

Μπορεί να θεωρείται γενικά ως ένα απλό μπαχαρικό για την μαγειρική σας, αλλά υπάρχουν πολύ πιο σημαντικοί λόγοι για να βάλετε λίγο παραπάνω πιπέρι καγιέν στην διατροφή σας. Αυτό το ινδικό μπαχαρικό, όταν λαμβάνεται καθημερινά, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος. Το πιπέρι καγιέν είναι γνωστό για την ικανότητά του να διεγείρει, να ενισχύει και να τονώνει τους καρδιακούς παλμούς και ταυτόχρονα να μειώνει την ταχυπαλμία.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το πιπέρι καγιέν είναι αποτελεσματικό στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, στην ανοικοδόμηση των κυττάρων του αίματος και στην απομάκρυνση των τοξινών και στην αφαίρεση της πλάκας από τις αρτηρίες. Επίσης, έχει συνδεθεί και με την βελτίωση της πέψης και την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τις άλλες τροφές.

Κακάο

Το εκχύλισμα κακάο είναι γνωστό ότι βελτιώνει τα επίπεδα της πίεσης του αίματος και προσφέρει ταυτόχρονα στον οργανισμό μια καλή δόση από μαγνήσιο, το οποίο είναι ένα ισχυρό αγχολυτικό.

Πολλές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα των εκχυλισμάτων κακάο στην πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων, χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα καρδιαγγειακών διαταραχών. Η μαύρη σοκολάτα είναι η πιο αποτελεσματική επειδή είναι απαλλαγμένη από σάκχαρα και άλλα πρόσθετα που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία της καρδιάς.

Διαβάστε επίσης:

Τρία βότανα που θα σας βοηθήσουν να πείτε αντίο στο φούσκωμα

Πώς εξηγείται η έντονη εποχιακή επιθυμία για γλυκό;

Το... παρεξηγημένο σκόρδο: Μάθετε τις ευεργετικές του ιδιότητες!

Ελληνικός καφές: απόλυτος σύμμαχος υγείας και μακροζωίας