ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η δίαιτα που προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου

Έχει γίνει πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό και έχει αγαπηθεί από δεκάδες διάσημους σταρ όπως η Μέγκαν Φοξ και ο Μάθιου Μακόναχι.

Η δίαιτα που προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου

Ωστόσο, νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology δείχνει ότι το συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα έχει προστατευτική δράση και ενάντια στον καρκίνο του εντέρου.

Πρόκειται για το «ξαδερφάκι» της γνωστής δίαιτας Άτκινς και είναι η λεγόμενη Παλαιολιθική Δίαιτα (Paleo Diet) ή Δίαιτα των Σπηλαίων.

Όσοι ακολουθούν την παλαιολιθική δίαιτα θα πρέπει να απαρνηθούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα (πρόχειρο φαγητό, έτοιμα γεύματα), το ψωμί και τα ζυμαρικά και να καταναλώνουν τις τροφές που έβρισκαν στη φύση οι κυνηγοί-πρόγονοί μας, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και το (καθαρό) κρέας.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που αποδεικνύει τα οφέλη της συγκεκριμένης δίαιτας για την υγεία του εντέρου, με τον κίνδυνο καρκίνου να μειώνεται έως και κατά 50%.

Για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Έμορι της Ατλάντα εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 2.301 ανδρών και γυναικών ηλικίας 30 έως 74 ετών.

Για τις γυναίκες που ακολουθούν την παλαιολιθική δίαιτα ο κίνδυνος καρκίνου του εντέρου ήταν κατά 29% μικρότερος, ενώ για τους άντρες ήταν κατά 51% μικρότερος.

Διαβάστε επίσης:

Θέλετε να αδυνατίσετε; Γυρίστε στην... παλαιολιθική εποχή!
Η Επιστήμη μίλησε: Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για την καύση του λίπους
Οι 4 πιο επικίνδυνες δίαιτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ