ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χοληστερίνη: Τι πρέπει να προσέχετε στην διατροφή σας

Χοληστερίνη:  Τι πρέπει να προσέχετε στην διατροφή σας

Τα αυξημένα επίπεδα κακής χοληστερόλης στον οργανισμό μπορούν να προκαλέσουν το κλείσιμο των αιμοφόρων αγγείων καθώς και να αυξήσουν τον κίνδυνο για κάποια καρδιαγγειακή πάθηση.

Ακόμα και αν έχετε όμως ήδη αυξημένα τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης αλλάζοντας λίγο την διατροφή σας μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση σας.

Σε πρώτο πλάνο θα πρέπει να αποφύγετε τις τροφές πλούσιες σε χοληστερίνη όπως τον κρόκο αυγού και τους ξηρούς καρπούς. Έπειτα, πρέπει να περιορίσετε τις τροφές που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα (βούτυρο, αυγά, τυριά, αλλαντικά). Προσθέστε στην διατροφή σας περισσότερα μονό και πολύ- ακόρεστα έλαια (λάδι, καλαμπόκι, καρύδια, ηλιόσπορους) καθώς και ίνες (ψωμί ολικής άλεσης, σαλάτες). Πολύς σημαντικό είναι ακόμα να περιορίσετε όσο μπορείτε την κατανάλωση αλκοόλ.

Φυσικά όλη αυτή η διατροφή θα πρέπει να συνοδεύεται με καθημερινή και τακτική φυσική άσκηση.
Ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο ζωής θα μπορέσετε να μειώσετε σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στον οργανισμό σας. Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προλάβετε κάποια ασθένεια που συνδέεται με αυτή όπως για παράδειγμα κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τέλος, η διατροφή αυτή μπορεί να καθυστερήσει τον γιατρό σας να σας γράψει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε ακόμη:

Χοληστερίνη: 4 τροφές-παγίδες

Αθηρωματικός δείκτης: Τι είναι και πώς τον υπολογίζουμε

Ανεβασμένη χοληστερίνη: Υπάρχουν προειδοποιητικά συμπτώματα;

Η υψηλή χοληστερίνη μετά τα 35 αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά

Οι 7 κανόνες του καρδιολόγου

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen