ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς καθαρίζουμε τα θαλασσινά

Πώς καθαρίζουμε τα θαλασσινά

Προσκαλέσατε τη θάλασσα στο πιάτο σας με μύδια, σουπιές, καλαμαράκια, χταπόδια, καβουράκια, γαρίδες και καραβίδες;

Για να τα καθαρίσετε και να τα μαγειρέψετε σωστά ώστε να απολαύσετε όλη τη νοστιμιά και τα αρώματά τους, σάς αποκαλύπτουμε τα μυστικά της προετοιμασίας τους.

Μύδια

Τα ξεπλένετε με μπόλικο νερό και τα τρίβετε καλά απ έξω με σκληρή βούρτσα ή με σύρμα. Τραβάτε δυνατά το «μούσι» τους που βρίσκεται ριζωμένο στο ένα άκρο τους σαν μικρή ουρά. Για να ανοίξουν, τα βάζετε σε κατσαρόλα με λίγο νερό ή κρασί λευκό και τα αχνίζετε σκεπασμένα με το καπάκι της κατσαρόλας, πάνω σε δυνατή φωτιά. Πρέπει να είστε πάνω από την κατσαρόλα γιατί γίνονται γρήγορα. Αν τα παραβράσετε τα μύδια σας θα θυμίζουν «λάστιχο». Είναι έτοιμα μόλις ανοίξουν. Όσα μύδια δεν άνοιξαν, τα πετάτε.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen