ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έξυπνες συμβουλές για να μην πάρετε κιλά τις γιορτές

Η εορταστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών και έχουμε ήδη αρχίσει να φανταζόμαστε –να φαντασιωνόμαστε, για την ακρίβεια– τα λαχταριστά εδέσματα που θα πρωταγωνιστήσουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Έξυπνες συμβουλές για να μην πάρετε κιλά τις γιορτές

Οι αλμυροί και σοκολατένιοι πειρασμοί θα είναι και φέτος πάμπολλοι και σίγουρα παχυντικοί. Γίνεται να απολαύσουμε –γευστικά και όχι μόνο– τα Χριστούγεννα χωρίς μετά να πανικοβληθούμε από την «ετυμηγορία» της ζυγαριάς;

Οι ειδικοί δίνουν τις δικές τους συμβουλές για να περάσουμε όμορφες οικογενειακές στιγμές στο τραπέζι των Χριστουγέννων, χωρίς να στερηθούμε νόστιμες λιχουδιές.

- Πιείτε κρασί μαζί με νερό

Για κάθε γουλιά κρασί που πίνετε, πιείτε τρεις γουλιές νερό. Θα περιορίσετε αυτομάτως την κατανάλωση αλκοόλ εάν ο οργανισμός σας είναι επαρκώς ενυδατωμένος.

- Καθυστερήστε το φαγητό

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε να τρώτε, τόσο περισσότερη ώρα θα τρώτε! Κρατήστε λοιπόν τις αποστάσεις σας από τον μπουφέ για όσο το δυνατόν περισσότερο και αντισταθείτε σε καναπεδάκια και λοιπά μικρά εδέσματα που σας προσφέρονται... εμβόλιμα κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Αυτοί οι μικροί πειρασμοί είναι συνήθως και οι πιο θερμιδοφόροι.

- Φορέστε κάτι στενό

Εάν τα ρούχα σας δεν αφήνουν περιθώριο για ατασθαλίες, θα συγκρατηθείτε και δεν θα ρισκάρετε να εκτοξευθεί κάποιο κουμπί ή να ανοίξει κάποια ραφή στα μισά της βραδιάς! Εξάλλου, τις ημέρες των εορτών θέλουμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις και να εντυπωσιάσουμε, οπότε μια πρησμένη κοιλιά σίγουρα δεν αποτελεί μέρος του «πακέτου».

- Φάτε (πολύ) λίγο απ’ όλα

Αφού πάρετε μία-δύο πατάτες από το πιάτο που βρίσκεται στο τραπέζι, περάστε το και στους υπόλοιπους. Κάνοντας το ίδιο για κάθε πιάτο, θα γευτείτε κάθε λιχουδιά χωρίς να ξεφύγετε με τις ποσότητες.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα προφυλαχτείτε από το «σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου»
Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δεν γίνονται, χωρίς περιττές θερμίδες γίνονται!