ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη του για υγεία και ομορφιά (γράφημα)

Το ελαιόλαδο είναι ο «πρωταγωνιστής» της μεσογειακής διατροφής και δικαιολογημένα, καθώς οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας είναι πολλαπλές και επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη του για υγεία και ομορφιά (γράφημα)

Στο γράφημα που ακολουθεί, θα δείτε ποια είναι τα βασικότερα οφέλη του «υγρού χρυσού» για την καρδιά, τα οστά και όχι μόνο.

your body on olive oil

Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα προκειμένου να απολαύσουμε τα παρακάτω οφέλη:

- Μικρότερος κίνδυνος καρκίνου: Η μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα φάνηκε να συνδέεται με 62% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες σε διάστημα εξαετίας.

- Λιγότερες ρυτίδες: Τουλάχιστον δύο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο την ημέρα συνδέονται με λιγότερο εμφανή σημάδια της γήρανσης.

- Χαμηλότερη πίεση: Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υγιείς ενήλικες.

- Ταχύτερη απώλεια βάρους: Το ελαιόλαδο συμβάλλει στην απελευθέρωση ορμονών που προωθούν το αίσθημα του κορεσμού, ώστε να καταναλώνονται λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

- Μικρότερος κίνδυνος διαβήτη: Καταναλώνοντας τουλάχιστον μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα, ο κίνδυνος διαβήτη μειώνεται κατά 10%.

- Προστασία των οστών: Η συστηματική κατανάλωση ελαιόλαδου προλαμβάνει την απώλεια οστικής μάζας.

Διαβάστε επίσης:

Λεμόνι: Τα οφέλη του για υγεία και ομορφιά (γράφημα)
Ελαιόλαδο και Υγεία: Από τα καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι την οπτική μνήμη και την ευφράδεια
Γιατί το παρθένο ελαιόλαδο είναι καλύτερο για την υγεία