ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η δίαιτα που θα ανυπομονείτε να ξεκινήσετε!

Η δίαιτα που θα ανυπομονείτε να ξεκινήσετε!

Μια δίαιτα είναι καταδικασμένη να αποτύχει εάν μας στερεί την απόλαυση και μας κάνει να πεινάμε συνεχώς.

Ο διατροφολόγος του Χάρβαρντ Δρ David Ludwig παρουσιάζει μια ιδανική –σχεδόν βγαλμένη από όνειρο– εναλλακτική που συνδυάζει τη νοστιμιά με την πολυπόθητη απώλεια βάρους.

bigstock Weight Loss 5267061

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Δρ David Ludwig προτείνει μια δίαιτα που περιλαμβάνει μπριζόλες και σοκολάτα!

Σύμφωνα με τον ειδικό, αναποτελεσματικές είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι δίαιτες που επιβάλλουν τη χαμηλή πρόσληψη λιπαρών, όπου τα λιπαρά υποκαθίστανται από υδατάνθρακες και σάκχαρα, πυροδοτώντας ένα φαύλο κύκλο πείνας και θέτει τον οργανισμό σε κατάσταση λιμοκτονίας.

Εάν ακολουθήσετε αυτήν την τακτική, κάποια στιγμή το σώμα σας θα «επαναστατήσει» και θα ξαναπάρετε τα κιλά που έχετε χάσει.

Το νέο βιβλίο του Δρ Ludwig με τίτλο Always Hungry? βασίζεται σε 20 χρόνια ερευνών και παρουσιάζει τα τεκμήρια που αποδεικνύουν ότι οι δίαιτες χαμηλών λιπαρών δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Ο ειδικός κάνει αναφορά σε μελέτη που εκπονήθηκε το 2012 και η οποία έδειξε ότι ένα άτομο καίει 325 θερμίδες λιγότερο την ημέρα όταν ακολουθεί μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών, συγκριτικά με μια δίαιτα μεσογειακού τύπου με μέτρια έως υψηλή πρόσληψη λιπαρών και τον ίδιο ακριβώς συνολικό αριθμό θερμίδων.

Ο Δρ Ludwig επισημαίνει ότι για να είναι μια δίαιτα αποτελεσματική πρέπει να μειωθεί η πρόσθετη ζάχαρη και η πρόσληψη επεξεργασμένων υδατανθράκων.

Δεν απαγορεύεται όμως η κατανάλωση πρωτεϊνών και επιδορπίων, αρκεί στη δεύτερη περίπτωση η σοκολάτα να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο και να μην προστίθεται επιπλέον ζάχαρη.

Πηγή: Mail Online

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η δίαιτα της χρονιάς, σύμφωνα με το U.S. News & World Report
Ένα τρικ... διακόσμησης για να τρώτε λιγότερο!
Ποιος ο ρόλος του νερού στο αδυνάτισμα

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen