ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Cloud bread: Ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και γλουτένη!

Το cloud bread είναι ένα ψωμί που δεν είναι και πολύ... ψωμί, αφού για να το φτιάξετε δεν θα χρειαστείτε αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη ή αλάτι.

Cloud bread: Ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και γλουτένη!

Πρόκειται για ένα σνακ χωρίς γλουτένη και με ελάχιστους υδατάνθρακες που παρασκευάζεται με τρία μόνο υλικά.

Σύμφωνα με το Pinterest, το cloud bread είναι μία από τις κορυφαίες υγιεινές διατροφικές τάσεις που θα επικρατήσουν μέσα στο 2016.

Βασική συνταγή για cloud bread

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

- 3 αβγά

- 3 κουταλιές τυρί κότατζ ή τυρί-κρέμα

- ¼ της κουταλιάς του γλυκού κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο

Αρχικά, σπάτε προσεκτικά τα αβγά, χωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο. Ανακατεύετε τον κρόκο με το τυρί της επιλογής σας μέχρι τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το κρεμόριο με τα ασπράδια και τα χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα.

Ενώνετε τα δύο μείγματα, ρίχνοντας το πρώτο μέσα στο δεύτερο, χωρίς να ανακατέψετε, ώστε να παραμείνουν αφράτα τα ασπράδια.

Με ένα μεγάλο κουτάλι, μοιράζετε το μείγμα περίπου σε 10 ισόποσες δόσεις.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου, σε ταψί στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα, περίπου για 30 λεπτά.

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας για έξτρα γεύση.

tmPHyEqAQzaJml4nCNF0 083 cloud bread

Το cloud bread είναι νόστιμο και υγιεινό; Ποια η γνώμη των ειδικών;

Το cloud bread είναι μια καλή επιλογή για όσους προσπαθούν να μειώσουν την ποσότητα υδατανθράκων που καταναλώνουν.

Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε τυρί κότατζ, θα πάρετε σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών, άρα το σνακ είναι αρκετά χορταστικό. Η απουσία γλουτένης είναι επίσης βοηθητική για τα άτομα που παρουσιάζουν ευαισθησία στη γλουτένη ή έχουν διαγνωσθεί με κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη).

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το cloud bread είναι πιο πλούσιο σε λιπαρά από το κανονικό ψωμί, ειδικότερα στην εκδοχή που περιέχει τυρί-κρέμα. Επίσης, το cloud bread δεν μπορεί να θεωρηθεί καλή πηγή φυτικών ινών σε σύγκριση με το ψωμί ολικής άλεσης. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του εντέρου αλλά και για να είναι ένα σνακ χορταστικό.

Τέλος, όσοι δοκιμάσουν το cloud bread δεν πρέπει να προσδοκούν ότι θα έχει την ίδια γεύση με το ψωμί, καθώς τα υλικά στις δύο περιπτώσεις διαφέρουν πολύ.

Πηγή: Yahoo Health, food.com

Κεντρική φωτογραφία: youtube.com

Διαβάστε επίσης:

Κουίζ: Πόσο υγιής είναι η σχέση σας με το φαγητό;

Ποια φρούτα και λαχανικά βοηθούν στο αδυνάτισμα

Οι 6 τροφές που «εγγυώνται» τροφική δηλητηρίαση