ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια αλκοολούχα ποτά «επιτρέπονται» στη δίαιτα;

Αν και η αυτοσυγκράτηση και η πειθαρχεία αποτελούν αρετές απαραίτητες για την επιτυχία μιας δίαιτας, δεν χρειάζεται η διαδικασία αυτή να σας στερεί ευχάριστες στιγμές.

Ποια αλκοολούχα ποτά «επιτρέπονται» στη δίαιτα;

Οι δίαιτες πολλές φορές μάς κρατούν μακριά από κοινωνικές εκδηλώσεις, από ένα φαγητό με φίλους έως ένα ξέφρενο πάρτι.

Επιλέγοντας σοφά το ποτό σας θα αποφύγετε περιττές θερμίδες και αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό σας, χωρίς να χρειαστεί να μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι το σαββατόβραδο!

Το νέο βίντεο της δημοφιλούς σειράς Picture Fit παρουσιάζει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για εσάς που θέλετε να πιείτε ένα ποτό χωρίς να χαλάσετε τη δίαιτά σας.

{youtube}l_KuNiBqby8{/youtube}

Αρχικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το αλκοόλ παρέχει θερμίδες και μάλιστα «κενές», δηλαδή θερμίδες που ο οργανισμός μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει ποιοτικά για την παραγωγή ενέργειας. Παράλληλα, το αλκοόλ επιδρά στη διαδικασία του μεταβολισμού, επηρεάζοντας το ρυθμό αποθήκευσης της ενέργειας στο σώμα.

Ξεκινώντας από τη μπύρα, εάν αυτό είναι το αλκοολούχο ποτό που προτιμάτε, καλύτερα να επιλέξετε μια «ξανθιά» αντί για μια «μαύρη» μπύρα, καθώς η πρώτη παρέχει λιγότερες θερμίδες. Αρκετές θερμίδες παρέχει επίσης και ο μηλίτης.

Όσον αφορά τα κοκτέιλ, η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη λόγω των δεκάδων διαφορετικών πιθανών συνδυασμών ποτών και άλλων συστατικών. Ο γενικός κανόνας είναι να αποφύγετε όσο γίνεται την πρόσθετη ζάχαρη, όπως αυτή που προέρχεται από χυμούς, λικέρ και σιρόπια. Προτιμήστε γενικώς κοκτέιλ με λίγα υλικά, κυρίως το λάιμ ή φρούτα με ελάχιστες θερμίδες.

Αν και το κρασί δεν αναφέρεται στο βίντεο, είναι σίγουρα μια καλή και υγιεινή επιλογή, με λίγες θερμίδες και σημαντικά οφέλη για την καρδιά.

Δείτε κι αυτό:

Διουρητική δίαιτα: Είναι η λύση στο πρόβλημα της υπέρτασης;

Οι τρεις πιο επικίνδυνες ώρες του 24ωρου για να «χαλάσεις» τη δίαιτα

Δίαιτα Paleo: Ποιους κινδύνους κρύβει

Μέγεθος μερίδας: Το ιδανικό για μακαρόνια, βούτυρο, κρέας, παγωτό (εικόνα)