ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που αποτρέπουν την κακοσμία του ιδρώτα

Όσο κι αν προσπαθήσουμε, είναι αδύνατο να εξουδετερώσουμε εντελώς τις δυσάρεστες μυρωδιές που απελευθερώνει το σώμα όταν ιδρώνουμε, οι ειδικοί όμως έχουν τη λύση για να κάνουμε την κατάσταση τουλάχιστον λίγο πιο υποφερτή –για εμάς αλλά και για τους γύρω μας!

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που αποτρέπουν την κακοσμία του ιδρώτα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακουάρι της Αυστραλίας σχεδίασαν ένα πρωτότυπο πείραμα ώστε να εξερευνήσουν πώς επηρεάζει η διατροφή τη μυρωδιά του ιδρώτα.

bigstock Detail Gym Shot Sweat Skin O 87345197

Αρχικά, ζήτησαν από 43 άνδρες να περιγράψουν αναλυτικά τις διατροφικές τους συνήθειες κι έπειτα να κάνουν μπάνιο μόνο με νερό, χωρίς να χρησιμοποιήσουν αποσμητικό ή κάποιο προϊόν με άρωμα, για 24 ώρες. Στο δεύτερο στάδιο της μελέτης, οι άνδρες έπρεπε να φορέσουν ένα καθαρό βαμβακερό μπλουζάκι για 24 ώρες και μέσα στο διάστημα αυτό να γυμναστούν για τουλάχιστον μία ώρα, χωρίς μετά να κάνουν ντους. Μετά το πέρας του δεύτερου 24ώρου, οι άνδρες τοποθέτησαν το μπλουζάκι σε μια σακούλα που έκλεινε αεροστεγώς και το παρέδωσαν το εργαστήριο, απ’ όπου συλλέχθηκε ένα δείγμα σωματικών υγρών.

Στη συνέχεια, εννέα γυναίκες μύρισαν καθένα από τα δείγματα και βαθμολόγησαν τους άνδρες ανάλογα με το πόσο ευχάριστα μύριζαν. Μελετώντας συγκριτικά τις βαθμολογίες των γυναικών και τις διατροφικές πληροφορίες των ανδρών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα φρούτα και τα λαχανικά αποτρέπουν στο μεγαλύτερο βαθμό την κακοσμία του ιδρώτα –μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι γυναίκες περιέγραψαν τον ιδρώτα των ανδρών ως «γλυκό» ή «λουλουδένιο»! Καλές βαθμολογίες πήραν επίσης οι άνδρες που συνήθιζαν να τρώνε κόκκινο κρέας, αυγά και σόγια. Αντιθέτως, οι άνδρες που κατανάλωναν πολλούς υδατάνθρακες πήραν τις χαμηλότερες βαθμολογίες απ’ όλους.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο ιδρώτας που απελευθερώνει το σώμα είναι ενδεικτικός της κατάστασης της υγείας. Οι άνδρες που καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πιο πιθανό να είναι υγιείς και να έχουν καλή φυσική κατάσταση και επομένως η μυρωδιά του ιδρώτα τους αποτελεί κάτι σαν... στρατηγική μάρκετινγκ για να πλασάρουν τον εαυτό τους στο αντίθετο φύλο!

Δείτε κι αυτό:

Μυρωδιά αμμωνίας στον ιδρώτα: Δείτε τι σημαίνει

Ξεχάσατε να βάλετε αποσμητικό; Το τρικ που θα σας σώσει!

Ο κίνδυνος που κρύβει το... ιδρωμένο σεξ