ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παραλία: Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν πρήξιμο και πρέπει να αποφεύγονται

Οι διακοπές έχουν ξεκινήσει σχεδόν για όλους μας, πράγμα που σημαίνει ότι τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας τον περνάμε στην παραλία, όσοι έχουμε επιλέξει θάλασσα και όχι βουνό.

Παραλία: Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν πρήξιμο και πρέπει να αποφεύγονται

Η αγωνία ωστόσο πολλών γυναικών, είναι η εμφάνισή τους στην παραλία. Εκτός από την γυμναστική, τις προπονήσεις και την άθληση γενικότερα, μεγάλη σημασία φυσικά, έχει και η σωστή διατροφή. Υπάρχουν για παράδειγμα τροφές ή συνδυασμοί τροφών, που μας επιβαρύνουν και μας πρήζουν και καλό θα είναι να τους γνωρίζουμε, ώστε να εμφανιστούμε στην παραλία χωρίς άγχος.

Σας αναφέρουμε παρακάτω λοιπόν, τα τρόφιμα τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε πριν πάμε για το καλοκαιρινό μας μπάνιο:

- Ανθρακούχα ποτά: Αυτά τα ροφήματα περιέχουν ανθρακικό το οποίο παγιδεύεται στο πεπτικό σύστημα, και μπορεί να δημιουργήσει διαταραχές στο έντερο και ενοχλήσεις. Καλό θα ήταν να μην καταναλώνετε τυχόν ανθρακούχα ποτά πριν την παραλία για να αποφύγετε την δημιουργία αερίων και την διογκωμένη κοιλιά.

- Αλάτι: Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (chips, σφολιάτες, αλλαντικά) προκαλούν πρηξίματα σε όλο το σώμα, λόγω κατακράτησης νατρίου, αύξησης της αρτηριακής πίεσης και μειωμένης διούρησης.

- Λαχανικά: Είναι τα κατάλληλα τρόφιμα για μακροχρόνια απώλεια βάρους, αλλά εάν θέλετε να χαλαρώσετε στην παραλία το μπρόκολο και το λάχανο, δεν είναι καλή επιλογή! Αυτά τα λαχανικά περιέχουν μία ουσία που ονομάζεται ραφινόζη, που ενισχύει την παραγωγή αερίων στο έντερο που θα σας κάνει να μην νοιώθετε άνετα.

- Τσίχλες: Το μάσημα μιας τσίχλας δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό σας ότι μπορεί να είναι ή αιτία για κάποιο φούσκωμα που νοιώθετε και όμως, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στην κοιλιά. Ο λόγος είναι ότι καταπίνετε μεγάλες ποσότητες αέρα κατά το μάσημα.

- Ζάχαρη και μικτά ποτά: Τα ποτά τα οποία περιέχουν ζάχαρη σε συνδυασμό με αλκοόλ, όπως τα κοκτέιλ μπορούν να προκαλέσουν φουσκώματα. Μεταξύ των φυσικών σακχάρων και των τεχνητών γλυκαντικών που βρίσκονται σε αυτά, περιέχουν υψηλά επίπεδα φρουκτόζης τα οποία μπορεί να σας κάνουν να φουσκώνετε.

- Γαλακτοκομικά προϊόντα: Εάν έχετε οποιαδήποτε μορφή δυσανεξίας στη λακτόζη, αποφύγετε τα γαλακτοκομικά πριν την παραλία, καθώς θα σας προκαλέσουν φούσκωμα και δυσφορία.

Διαβάστε ακόμη:

Διαβήτης & διακοπές: Δέκα συμβουλές για ασφαλές ταξίδι

Τα 4 «υγιεινά» πρωινά που πρέπει να αποφεύγεις αν προσπαθείς να χάσεις βάροςΘέλεις επίπεδη κοιλιά; Φτιάξε αμέσως αυτό το απολαυστικό smoothie!