ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάξτε το χυμό που καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα της ανομοιόμορφης κατανομής του λίπους που συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Φτιάξτε το χυμό που καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να επιβραδύνει τη λειτουργία του μεταβολισμού, να επηρεάσει την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος και σε σπανιότερες περιπτώσεις να είναι η αιτία για επιπλοκές στον θυρεοειδή, τα νεφρά και το συκώτι.

Αν και είναι δύσκολο να απαλλαγεί κανείς οριστικά, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που συμβάλλουν στη μείωσή της.

Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, η επαρκής πρόσληψη νερού, η διακοπή του καπνίσματος και της καφεΐνης, η συχνή άσκηση και η καθημερινή κατανάλωση γκρέιπφρουτ, αλλά και άλλων φυσικών χυμών από εσπεριδοειδή, πλούσιων σε βιταμίνη C, μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, που πέρα από αισθητικό θέμα μπορεί να εξελιχθεί και σε σημαντικό πρόβλημα υγείας.

greip

Ο χυμός γκρέιπφρουτ, προλαμβάνει τον σχηματισμό των λιποκυττάρων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το μεταβολισμό και αποτοξινώνει το συκώτι.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες, ψευδάργυρο, χαλκό και σίδηρο, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει την κατακράτηση υγρών, ωφελεί το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ελέγχει την όρεξη και εμποδίζει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που περιορίζουν την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών και την εμφάνιση χολολιθίασης.

Θα χρειαστείτε, την ψύχα από 2 γκρέιπφρουτ και 1 πορτοκάλι και μερικά φύλλα μέντας. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε ελαφρά.

Πηγή: foodmatters.com

Διαβάστε επίσης:

Κυτταρίτιδα και μεταβολικό σύνδρομο: Τι πρέπει να προσέξετε

Κυτταρίτιδα: 6 ασκήσεις που φέρνουν αποτέλεσμα μετά από δύο εβδομάδες (video)

Βιταμίνη C: 4 λόγοι που επιβάλλουν την επαρκή πρόσληψη (εικόνες)