ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λιπαρά στη διατροφή: Απλοί τρόποι για να τα μειώσετε (εικόνες)

Λιπαρά στη διατροφή: Απλοί τρόποι για να τα μειώσετε (εικόνες)

Η πρόσληψη λιπαρών είναι απαραίτητη καθώς συμμετέχουν σε σημαντικές φυσιολογικές διεργασίες του οργανισμού.

Αυτό που έχει σημασία για τον έλεγχο του βάρους και για τη διατήρηση της υγείας, είναι τόσο η ποσότητα όσο και το είδος των λιπαρών που καταναλώνετε.

Η μείωση της ολικής πρόσληψης λίπους μπορεί να συμβάλει στη μείωση του βάρους, αλλά και στη διατήρηση της απώλειας.

Δείτε τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στις διατροφικές σας συνήθειες, ώστε να περιορίσετε τη συνολική πρόσληψη λιπαρών και ειδικότερα κορεσμένων –των λεγόμενων «κακών» λιπαρών–, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για την υγεία και παράλληλα διευκολύνοντας την απώλεια βάρους.

Photo 1/8
Επιλέγετε γάλα, γιαούρτι και τυριά με χαμηλά λιπαρά.
Photo 2/8
Επιλέγετε άπαχα αλλαντικά όπως γαλοπούλα ή ζαμπόν βραστό από χοιρινή ωμοπλάτη αντί για σαλάμι, μπέικον, μορταδέλα ή πάριζα.
Photo 3/8
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας δώσει κομμάτια άπαχου κρέατος για μαγειρευτά φαγητά ή όταν αγοράζετε κιμά.
Photo 4/8
Διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων ώστε να επιλέγετε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ειδικότερα κορεσμένα.
Photo 5/8
Μετράτε το ελαιόλαδο που προσθέτετε στο φαγητό και στη σαλάτα. Υπολογίστε μία κουταλιά της σούπας για κάθε μερίδα.
Photo 6/8
Αφαιρείτε την πέτσα και το ορατό λίπος από το κοτόπουλο και το κρέας.
Photo 7/8
Προτιμάτε το ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα, το βράσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό και αποφεύγετε το τηγάνισμα.
Photo 8/8
Επιλέγετε για σνακ φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι ως ενδιάμεσο γεύμα και αποφεύγετε γλυκά και αλμυρά σνακ όπως κέικ, κρουασάν, σφολιάτες, σοκολάτες, πατατάκια, κρακεράκια.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen