ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ξεχάστε τον καφέ: Αυτό πρέπει να πίνετε κάθε πρωί με το που ανοίγετε τα μάτια σας

Η διατροφολόγος Aislinn Cambridge αποκαλύπτει τι πρέπει να πίνουμε όλοι το πρωί για να ξεκινήσουμε τη μέρα με περισσότερη ενέργεια, καθώς και πόσο καιρό πριν τον ύπνο πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε.

Ξεχάστε τον καφέ: Αυτό πρέπει να πίνετε κάθε πρωί με το που ανοίγετε τα μάτια σας

Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να σηκωνόμαστε το πρωί με δυσκολία από το κρεβάτι κουρασμένοι όντας χωρίς ενέργεια.

Η Aislinn Cambridge, Ιρλανδή διατροφολόγος και θεραπεύτρια, ισχυρίζεται ότι υπάρχει ένα ποτό που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα το πρωί και δεν θα πιστεύετε πόσο προσιτό, φθηνό και εύκολο είναι να το φτιάξετε.

NERO-LEMONI.jpg

Ποιο είναι το μυστικό για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας;

Είναι γνωστό ότι το να πίνουμε πολύ νερό βοηθάει πραγματικά να διατηρούμε το σώμα μας υγιές, αλλά η Cambridge ισχυρίζεται ότι το πραγματικό μυστικό είναι να στύψουμε μισό λεμόνι και να το προσθέσουμε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.

Όπως αναφέρει η Cambridge υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε όλοι μόλις σηκωθούμε από το κρεβάτι και αυτό είναι να πίνουμε νερό. «Τονώνει το σώμα και μειώνει την αρτηριακή πίεση», εξήγησε και πρόσθεσε: «Αν θέλετε περισσότερη ενέργεια για το σώμα σας, πιείτε ζεστό νερό με στυμμένο λεμόνι».

gunaika-fagito.jpg

Μέχρι ποια ώρα μπορείτε να φάτε πριν κοιμηθείτε;

Η επόμενη συμβουλή της Aislinn είναι ότι το τελευταίο μας καθημερινό γεύμα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα αφομοιώνει καλύτερα το φαγητό πριν κοιμηθεί.

Η ίδια εξήγησε: «Αν φάτε το δείπνο σας και προσπαθήσετε να κοιμηθείτε μία ή δύο ώρες μετά, θα βλάψετε το σώμα σας, καθώς θα είναι δύσκολο να επεξεργαστείτε το φαγητό και να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας κατά τον ύπνο. Το πεπτικό σας σύστημα θα μείνει στάσιμο, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο και τη διάθεσή σας το επόμενο πρωί. Συνεπώς φάτε το βραδινό σας τρεις ή τέσσερις ώρες πριν κοιμηθείτε».

Η τρίτη σημαντική συμβουλή της είναι να αποφεύγετε τα τεχνητά γλυκαντικά όταν λαχταράτε τη ζάχαρη. Δηλώνει ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση μπισκότων που παρασκευάζονται με τεχνητά γλυκαντικά είναι μια πιο υγιεινή επιλογή, αλλά αυτό είναι χειρότερο από την κατανάλωση δύο μπισκότων που παρασκευάζονται με κανονική ζάχαρη.

Τέλος τα ποτά «διαίτης» περιέχουν τεχνητά συστατικά που το σώμα μας δεν ξέρει πώς να επεξεργαστεί, επομένως είναι πιο επιβλαβή και καταστροφικά από αυτά που περιέχουν ζάχαρη.

Πηγή:jpost.com