ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα οφέλη του παγωτού που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα

Ανακαλύψτε τα  συγκλονιστικά οφέλη του παγωτού για την υγεία και δώστε στον εαυτό σας τη χαρά να απολαύσει μια με δύο μπάλες όταν το επιθυμήσετε. 

Τα οφέλη του παγωτού που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα

Γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε άλλη δικαιολογία για να φάτε παγωτό, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι αυτή η ένοχη αμαρτία να είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό, αν και εφόσον καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες.

Τα οφέλη για την υγεία των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο παγωτό:

• Το ασβέστιο είναι ευεργετικό για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, την ενδυνάμωση των οστών, την αύξηση της ενέργειας του σώματος, την πρόληψη της οστεοπόρωσης, του καρκίνου, τη μείωση του κινδύνου υπέρτασης, την προστασία των δοντιών και την ενίσχυση των ούλων.

• Η σοκολάτα είναι ένα από τα υλικά που περιέχει η παγωμένη σοκολάτα. Αυτό το υλικό περιέχει επίσης φλαβονοειδή.

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται φλαβονοειδή που μπορεί να προστατεύσουν τις αρτηρίες της καρδιάς από την κόπωση και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επίσης, η σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση. Το παγωτό σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή που μπορούν να προστατεύσουν τις αρτηρίες της καρδιάς από την κούραση και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Περιέχει, επίσης, αντιοξειδωτικά συστατικά και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση.

• Το παγωτό περιέχει πρωτεΐνη για την οικοδόμηση και την αποκατάσταση μυϊκού ιστού.

• Η βιταμίνη Α που περιέχει το παγωτό είναι πολύ καλή για την υγεία των ματιών.

• Η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του ασβεστίου και των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα και την αποθήκευσή τους στα νεφρά.

• Η βιταμίνη Κ βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος στο σώμα και στο άνοιγμα των μπλοκαρισμένων κυττάρων του αίματος για την πρόληψη της πήξης του αίματος.

• Η βιταμίνη Β6 μπορεί να βοηθήσει τον μεταβολισμό του σώματος.

Εκτός από τα ωφέλιμα συστατικά που περιέχει το παγωτό τα οποία προαναφέραμε υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά τα οποία είναι άγνωστα για τον περισσότερο κόσμο.

1643645099077-726219269-pagoto-3.jpg

Αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Το παγωτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πιθανοτήτων εγκυμοσύνης, όπως αναφέρει έρευνα από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Η κατανάλωση παγωτού ή γαλακτοκομικών προϊόντων εμπεριέχουν λιπαρά που βοηθούν στη σύλληψη. Επομένως, η κατανάλωση παγωτού μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πιθανοτήτων εγκυμοσύνης.

Συμβάλει στον σχηματισμό των οστών στα έμβρυα

Πολλές έγκυες φοβούνται να φάνε παγωτό από φόβο μήπως γίνει πολύ βαρύ το έμβρυο, αν και περιέχει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη της οστικής ανάπτυξης του μωρού.

Μειώνει τη ναυτία

Όταν βρίσκονται στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν ναυτία. Η κατανάλωση παγωτού μπορεί να βοηθήσει στη μείωσή της.

Μειώνει τα επίπεδα άγχους

Η κατανάλωση παγωτού μπορεί επίσης να διεγείρει το σχηματισμό της θρομβοτονίνης που μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, προκαλώντας ένα αίσθημα ηρεμίας και ανακούφισης από το στρες.

Αυξάνει την ανοσία

Η λακτοφερρίνη και οι κυτοκίνες στο παγωτό μπορούν να ενισχύσουν την ανοσία του οργανισμού και να καταπολεμήσουν τον ιό της γρίπης συμβάλλοντας στη γρηγορότερη ανάρρωση.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Το διατροφικό περιεχόμενο του παγωτού μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα νόσησης από καρκίνο στις προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

vegan-pagoto.jpg

Το παγωτό συμβάλει στην απώλεια βάρους

Η κατανάλωση παγωτού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, καθώς τρώγοντας κάτι κρύο αυξάνετε τη θερμοκρασία του σώματός σας καίγοντας ευκολότερα θερμίδες και λίπος.

Το παγωτό σε κάνει να χαμογελάς

Το παγωτό μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο χαρούμενο επειδή εμπεριέχει τη διεγερτική ορμόνη θρομβοτονίνη, γνωστή και ως σεροτονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή διάθεση. Επίσης, όταν τρώτε παγωτό απελευθερώνεται και η ντοπαμίνη που ενισχύει τη διάθεση προσφέροντας ευχαρίστηση.

Το παγωτό αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία

Η κατανάλωση παγωτού μπορεί επίσης να αυξήσει τη σεξουαλική σας ορμή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το παγωτό εμπεριέχει υψηλή ποσότητα ασβεστίου και φωσφόρου τα οποία βοηθούν να χτίσετε τα αποθέματα ενέργειας των μυών σας και να αυξήσετε τη λίμπιντό σας.

Είναι πηγή ενέργειας

Το παγωτό είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, με αναλογία 15 γραμμάρια ανά μερίδα.

Είναι πηγή μετάλλων και βιταμινών

Αρκετά σημαντικά μέταλλα μπορούμε να αποκτήσουμε καταναλώνοντας παγωτό. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι το παγωτό είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο. Το παγωτό περιέχει επίσης πολλές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών E, D, C και A. Ακριβώς όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, το φολικό οξύ και οι βιταμίνες Β-6 και Β-12.

Εν κατακλείδι μπορείτε εύκολα να επιτρέψετε στον εαυτό σας τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες να απολαύσει μια με δύο μπάλες παγωτού.