ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χρυσό γάλα: Το ρόφημα που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε «σαν πουλάκι»

Το βασικό συστατικό του χρυσού γάλακτος είναι ο κουρκουμάς. Η κουρκουμίνη έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική της Αγιουρβέδα  λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων.

Χρυσό γάλα: Το ρόφημα που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε «σαν πουλάκι»

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό δεν κοιμάται καλά. Ωστόσο, μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να συμβάλουν ώστε να κοιμάστε για 8 συνεχόμενες ώρες.

Το χρυσό γάλα είναι ένα ρόφημα που έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και ένα από αυτά είναι ότι θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Η αϋπνία, η πιο διαδεδομένη διαταραχή του ύπνου, επηρεάζει περίπου το 1/3 των ενηλίκων.

Καλός ύπνος θεωρείται αυτός που έχει διάρκεια από 6 μέχρι 8 ώρες. Ο συνεχόμενος ύπνος μας ξεκουράζει και μας αναζωογονεί ενώ βοηθά τη μνήμη, συμβάλει στη μακροζωία, καταπολεμά τις φλεγμονές, μας κάνει πιο δημιουργικούς, αυξάνει τις επιδόσεις μας, εντείνει την προσοχή, μειώνει το στρες, συμβάλει στο να διατηρούμε ένα υγιές βάρος και μειώνει την κατάθλιψη.

Επίσης, ο κακός βραδινός ύπνος αυξάνει την ευερεθιστότητα και κλονίζει τις διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις.

Πώς να φτιάξετε το χρυσό γάλα

Για ένα φλιτζάνι θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι (120 ml) γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε το χρυσό γάλα ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για λίγα λεπτά. Αφού σουρώσετε το μείγμα είναι έτοιμο να το απολαύσετε.