ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές Κλινικές: Παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη τον ΕΟΠΥΥ για τα ληστρικά clawback & rebate

Τη φράση «Η ανοχή στην ανομία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τελείωσε» χρησιμοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Κλινικών, ανακοινώνοντας ότι την περασμένη  Παρασκευή, 29 Μαΐου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου, για «τις παράνομες διαχειριστικές ενέργειες του Οργανισμού, αναφορικά με τα ληστρικά μέτρα του clawback και rebate», οι οποίες προκαλούν ζημία στον κλάδο. 

Ιδιωτικές Κλινικές: Παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη τον ΕΟΠΥΥ για τα ληστρικά clawback & rebate

Ο κ. εισαγγελέας, σύμφωνα με το θεσμικό όργανο του κλάδου, «άκουσε προσεκτικά τις αιτιάσεις μας και δεσμεύτηκε για την κατεπείγουσα εξέταση των καταγγελιών μας».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:

«Με το από 10.3.2015 εξώδικό μας, είχαμε τονίσει προς την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τις παράνομες διαχειριστικές τους ενέργειες σε σχέση με τα ληστρικά μέτρα του clawback και rebate. Ταυτόχρονα προβήκαμε σε παραστάσεις προς τα αρμόδια όργανα του Οργανισμού. Επιδείξαμε κάθε καλή θέληση για επίλυση των διαφορών μας, οι οποίες (διαφορές μας) οφείλονται σε παράνομες ενέργειες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αρνήθηκε καν να συζητήσει μαζί μας.

Μοναδικό καταφύγιο των αδικούμενων είναι η Δικαιοσύνη. Ως μέσο αυτοάμυνας, καταθέσαμε, την Παρασκευή 29.5.2015, μηνυτήρια αναφορά, ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου.

Με την αναφορά μας αυτή καταγγέλλουμε την παράνομη εφαρμογή των 'συμψηφισμών' από την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ο οποίος μας προκαλεί σκοπίμως ζημία, αφού α) μας παρακρατά φόρο εισοδήματος υπολογιζόμενο και επί των συμψηφισθέντων ποσών τον οποίο παρακρατά από τα λοιπά ποσά που οφείλει να μας καταβάλλει εξαιτίας της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του, β) προβαίνει σε κρατήσεις υπέρ του ΜΤΠΥ επί ποσών τα οποία δεν υπόκεινται σε κρατήσεις, ωφελώντας το ανωτέρω ταμείο πολιτικών υπαλλήλων σε βάρος μας γ) ματαιώνει, με τις ενέργειες του και τις παραλείψεις του, την δυνατότητα αναζήτησης από εμάς του (καταβληθέντος από εμάς) Φόρου Προστιθέμενης Αξίας επί των τιμολογίων μας για ποσά τα οποία δεν έχουν καταβληθεί σε εμάς και ουδέποτε σκοπεύει να καταβάλλει (και τα οποία έχουν –με νομοθετική παρέμβαση– «επιστραφεί» στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), αλλά αντίθετα έχει 'συμψηφίσει' (ενώ όφειλε να αναζητήσει και να μας επιτρέψει την έκδοση πιστωτικών τιμολογίων προκειμένου να επιστραφεί ο ΦΠΑ που εμείς έχουμε καταβάλλει)».

«Σειρά των υπευθύνων λοιπών να λογοδοτήσουν και να δικαιολογήσουν (εάν μπορούν) την νομιμότητα των ενεργειών τους. Η ανοχή στην ανομία τελείωσε», καταλήγει με νόημα η ΠΕΙΚ.

Διαβάστε ακόμη:

Νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ με 19 μονάδες τεχνητού νεφρού σε Αττική και περιφέρεια

Κέντρα Αποκατάστασης: Κοινωνικά άδικη η αύξηση του ΦΠΑ στην υγεία

Φυσικοθεραπευτές: Στρέφουν τον κόσμο στα Κέντρα Αποκατάστασης με πολλαπλάσιο κόστος

Ιδιωτικές Κλινικές: Κραυγή αγωνίας στον Αλέξη Τσίπρα για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ

Κίνδυνος λουκέτου για 50 κλινικές αν δεν εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ

SOS από τις Ιδιωτικές Κλινικές: Περισσότερες από 30 διέκοψαν την λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια

Προμηθευτές: Ορατός ο κίνδυνος διακοπής προμηθειών στο ΕΣΥ - οφειλές 14-16 μηνών