ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ένα βήμα πριν την αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι φυσικοθεραπευτές, για τα ποσά που επιβάλλεται να επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ, λόγω των ληστρικών μέτρων rebate & clawback.

Ένα βήμα πριν την αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

Συγκεκριμένα, ο Π.Σ.Φ καλεί τα μέλη του σε αγωνιστική συσπείρωση για την προετοιμασία δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα και ζητά την κατανόηση των ασφαλισμένων για το ενδεχόμενο της αναστολής της συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΠΣΦ καλεί σε συστράτευση τα κινήματα των ασθενών, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, καθώς παρ’ όλες τις αυξήσεις στις παρακρατήσεις του κλάδου υγείας που επιβλήθηκαν στους πολίτες, οι παρακρατήσεις δεν φτάνουν στο κλάδο της υγείας, με αποτέλεσμα ο δημόσιος φορέας υγείας-ΕΟΠΥΥ να μην χρηματοδοτείται επαρκώς και οι υπηρεσίες υγεία συνεχώς να υποβαθμίζονται.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αντιδρώντας στην επιβολή των καταστροφικών μέτρων του rebate & clawback, στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές, που υποχρεώνει σε ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και την μείωση της πραγματικής τιμής της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας από τα 15 στα 4 ευρώ, καλεί τα μέλη του σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής της σύμβασης συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ , θεωρώντας ότι αν είναι να παρέχεις την εργασία σου και τις υποδομές σου και να μην αμείβεσαι, καλύτερα να μην συνεργάζεσαι.

«Ο αφανισμός του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας δεν είναι ενδεχόμενο, είναι πλέον πραγματικότητα. Το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, Η ΥΓΕΙΑ, στην Ελλάδα του 2015 έχει πάψει να προστατεύεται και θεωρείται πολυτέλεια», καταλήγει ο Σύλλογος.

Διαβάστε ακόμη:

Λίγο πριν το οριστικό λουκέτο και την μετανάστευση τα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας του ΕΟΠΥΥ

Στο κόκκινο τα ιδιωτικά διαγνωστικά εξαιτίας των τεράστιων οφειλών του ΕΟΠΥΥ