ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Τι λένε τα δύο πορίσματα του Ρακιντζή για τον ΕΟΠΥΥ - Αναλυτικά οι εκθέσεις ελέγχου

Την έκθεσητου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ παρέδωσε λίγο μετά τη μία στονυπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας ΔιοίκησηςΛέανδρος Ρακιντζής.

Τι λένε τα δύο πορίσματα του Ρακιντζή για τον ΕΟΠΥΥ - Αναλυτικά οι εκθέσεις ελέγχου

Την έκθεση του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥπαρέδωσε, λίγο μετά τη μία, στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο γενικόςεπιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Συγκεκριμένα στον υπουργό Υγείας παραδόθηκαν δύο πορίσματα.Ένα για τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για τη νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό και ένα γιατην προμήθεια ειδών περίθαλψης όπως ηλεκτροκίνητα αμαξίδια.

Από το πρώτο προκύπτει ότι ο ΕΟΠΥΥ έδωσε 76 εκατ. ευρώ σε1,5 χρόνο για την περίθαλψη ασθενών στο εξωτερικό, ενώ από το δεύτερο φαίνεταιότι δόθηκαν 113 εκατ. ευρώ για την κάλυψη εξόδων αγοράς αναπηρικών αμαξιδίων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι το 84% τωναμαξιδίων, έχουν προκύψει από δύο κυτταρολόγους, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό από 87άλλους γιατρούς.

Παράλληλα, στα πορίσματα του ελέγχου διαπιστώνονταιπαραβάσεις, παρατυπίες, αλλά και γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν στονΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση είσπραξης εσόδων και καταβολής οφειλών.

Ο κ. Ρακιντζής σημείωσε ότι δεν καταλογίζονται ευθύνες σταδύο πορίσματα, ωστόσο, δίνονται κατευθύνσεις για καλύτερο έλεγχο τωνδιαδικασιών έγκρισης τόσο για τη νοσηλεία στο εξωτερικό, όσο και για τηνπρομήθεια ειδών περίθαλψης.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ανέφερε σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία ότι, ήδη, γίνεται δημόσιος διάλογος και ότι ο τρόπος λειτουργίας τους και οι τιμές θα έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την έκθεση ελέγχου για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ στο εξωτερικό

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την έκθεση ελέγχου για προμήθεια ειδών πρόσθετης περίθαλψης

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ- Πόρισμα Ρακιντζή: τεράστια ποσά για οπτικά και ορθοπεδικά

Ρακιντζής: O ΕΟΠΥΥ έστελνε στο εξωτερικό μόνο υπαλλήλους υπουργείων


Λ. Ρακιντζής: Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή