ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Νέες απειλές προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Τελευταία προειδοποίηση - εκβιασμό, προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ έκανετη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για να διακόψουντην απεργία τους
Νέες απειλές προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Τελευταία προειδοποίηση - εκβιασμό, προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ έκανετη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για να διακόψουντην απεργία τους.

«Αν οι γιατροί δε σταματήσουν εγκαίρως την απεργία, τότε θααναγκαστούμε να προβούμε σε άλλες εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει τις εναλλακτικές όπως ο ίδιος τις ονόμασε κινήσεις του.

Η τακτική των απειλών συνεχίστηκε και σήμερα από τον υπουργό Υγείας, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας. Ο κ. Α. Γεωργιάδης, θέλοντας να έχει την τελευταία λέξη, φρόντισε με την έκτακτη συνέντευξη του να κλείσει τις πόρτες στους γιατρούς, προφανώς για να μην τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν έκανε διάλογο, κάτι βέβαια που δεν ισχύει, όπως τονίστηκε με έμφαση στη γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι οι γιατροί μπορούν να έρθουν να συζητήσουν όποτε θέλουν μαζί του, αν και επανέλαβε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί -είτε θέλουν , είτε δε θέλουν - και το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης, στο οποίο θα προβλέπεται η ένταξη περίπου 2.500 γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε κινητικότητα - απολύσεις, θα είναι έτοιμο στις 6 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, θα υπάρξει σχετική συζήτηση και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι έχουν διακοπεί ήδη οι συμβάσεις που είχαν με τον ΕΟΠΥΥ 633 γιατροί οι οποίοι το πρωί απεργούσαν και το απόγευμα έβλεπαν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο Αθήνα 984, ανακοίνωσε ότι το ενδεχόμενο της επίταξης είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, αν οι γιατροί συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Διαβάστε επίσης

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζουν την απεργία, νέα συγκέντρωση αύριο



Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Ο υπουργός Υγείας απειλεί με επίταξη



Νέες απειλές και επιθέσεις από Άδωνι σε γιατρούς ΕΟΠΥΥ



Αποκάλυψη: Το plan b των εκκαθαρίσεων στον ΕΟΠΥΥ