ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: απεργία μέχρι 13 Δεκεμβρίου - διάλογος με υπουργείο

Σε διάλογο από μηδενική βάση καλούν το υπουργείο Υγείας οι γιατροί τυου ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι συνεχίζουναπόλυτα συνειδητοποιημένα την απεργία τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 13Δεκεμβρίου.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: απεργία μέχρι 13 Δεκεμβρίου - διάλογος με υπουργείο

Συνεχίζουναπόλυτα συνειδητοποιημένα την απεργία τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 13Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, καλώντας το υπουργείο Υγείας σε διάλογο απόμηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα και ζητώντας από την ηγεσία να καταθέσειστοιχεία για την πορεία της μεταρρύθμισης για την ΠΦΥ.

Οιγιατροί του ΕΟΠΥΥ, αψηφώντας τις αιχμές και τις απειλές της ηγεσίας του υπουργείουΥγείας και στέλνοντας το μήνυμα ότι «η επίδειξηπολιτικής πυγμής και η παρελκυστική τακτική του Υπουργείου προσβάλλει τουςαπεργούς γιατρούς, απαξιώνει την περίθαλψη και εγκλωβίζει τους ασφαλισμένους σεαδιέξοδο», αποφάσισαν την συνέχιση της απεργίας μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη από την Εκτελεστική Γραμματεία τηςΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του κλάδου στηνανακοίνωσή τους: «Ας μας επιδείξει ο κ. Γεωργιάδης μια σελίδα προεκλογικούπρογράμματος, του κυβερνώντος κόμματος, που να αναφέρει για διάλυση τηςδημόσιας δομής και απολύσεις 2.500 γιατρών που για 25-30 χρόνια προσφέρουν τιςυπηρεσίες τους στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ μετά τηνπροκλητική στάση του Υπουργείου Υγείας στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την παράταση τωναπεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου για τις 10,11,12 και 13 Δεκεμβρίου 2013.

Θα περίμενε κανείς το Υπουργείο να έκανε δεύτερεςσκέψεις, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της κινητοποίησης, να έδειχνε τοναπαραίτητο σεβασμό στους απεργούς, αλλά κυρίως στους πολίτες που απαιτούν τηναξιοπρεπή λειτουργία των δημόσιων πολύϊατρείων.

Ευελπιστούσαμε στη δημόσια διαβούλευση να υπάρξουνσυγκεκριμένες προτάσεις που θα απαντούσαν στα απεργιακά αιτήματα. Είχαμε τηνελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης θαυπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης, «βλέπεαπορρύθμισης», που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αντί λοιπόν για τη σοβαρή αντιμετώπιση και τιςεποικοδομητικές προτάσεις, εισπράξαμε πολιτικά τεχνάσματα με σκοπό τηδιάλυση της απεργίας.

Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία,χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας.Ποιον κοροϊδεύουν τελικά;

Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένουςτην περίφημη μεταρρύθμιση.

μεταρρύθμιση.

Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θαλειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατοασφάλιστρό τους διαχρονικά;

Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Επικοινωνιακά παιχνίδια,ατέλειωτες μιντιακές ώρες, αρκετή λάσπη, μιλώντας για συντεχνίες και ξεχνούνότι η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού οργάνου έχει καταθέσει υπεύθυνεςπροτάσεις.

Ξαφνικά είναι δυνατόν όλους μας, που για χρόνιααγωνιζόμαστε για αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, να μας κυρίευσεομαδική παράκρουση με συμπτώματα απεργιακής μανίας;

Ας μας επιδείξει ο κ. Γεωργιάδης μια σελίδαπροεκλογικού προγράμματος, του κυβερνώντος κόμματος, που να αναφέρει γιαδιάλυση της δημόσιας δομής και απολύσεις 2.500 γιατρών που για 25-30 χρόνιαπροσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ.

Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά καικοστολόγηση στο σχέδιό του;

Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στηνΤρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων. Είναι θλιβερή η εικόνα καιπροκλητικές για όλους μας οι μεταλλάξεις του Υπουργού, οι αντιφάσεις σε μιαπροσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να επιδείξειτην υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα της περίθαλψης και το Υπουργείο ναπροσέλθει στο διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα και εμμονές γιαανθρωποθυσίες.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι τηντελική νίκη».


Διαβάστε ακόμη:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συνεχίζουν την απεργία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου


ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ: ναι στην απεργία χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας