ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: παράταση απεργίας μέχρι 17 Δεκεμβρίου

Απόφασηγια παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου τελικά, αποφάσισαν οι γιατροίτου ΕΟΠΥΥ,  μετά την σημερινή μακράςδιαρκείας συνέλευσή τους.

 

Τηναπόφαση για παράταση την έλαβαν σήμερα, ωστόσο ο κλάδος θα ανακοινώσει αύριο τις4 επιπλέον ημέρες παράτασης.

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: παράταση απεργίας μέχρι 17 Δεκεμβρίου

Απόφασηγια παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου τελικά, αποφάσισαν οι γιατροίτου ΕΟΠΥΥ, μετά την σημερινή μακράςδιαρκείας συνέλευσή τους.

Τηναπόφαση για παράταση την έλαβαν σήμερα, ωστόσο ο κλάδος θα ανακοινώσει αύριο τις4 επιπλέον ημέρες παράτασης.

Όπωςτονίζει στο onMed.gr ο αντιπρόεδροςτων Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, κ. Ιωάννης Χρονόπουλος, εμείς στα πυροτεχνήματα του υπουργούΥγείας, απαντάμε με απεργιακές κινήσεις ΜΑΤ. Ο κ. Χρονόπουλος σημειώνει ακόμη,ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν μας καλύπτουν καθόλου,ωστόσο, για την έκβαση της υπόθεσης της απεργίας και της γενικότερηςκατάστασης στο θέμα της ΠΦΥ, πολλά θα κριθούν από την συνεδρίαση της Τετάρτης στην ΕπιτροπήΚοινωνικών Υποθέσεων στην Βουλή. Εκεί, παρών θα είναι όλος ο κλάδος, μέσααπό τις Ενώσεις και τους Συλλόγους τους.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που εξέδωσε η Γενική Συνέλευση των γιατρών:

«Συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, για να μην κλείσουν οι Δημόσιες Δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος στον ΕΟΠΥΥ»

«Ζητάμε, όχι μόνο να μην κλείσουν οι Μονάδες Υγείας, αλλά και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Ειδικά για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, στις επιτροπές των οποίων συμμετέχουν γιατροί του ΕΟΠΥΥ, καλούν την κυβέρνηση να αποφασίσει την εξάμηνη παράταση των επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων, όπως ορίζει ο νόμος, «και να μην μεταθέτει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες στους γιατρούς».