ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συνέχιση της απεργίας εισηγούνται σήμερα

Συνέχιση της απεργίας καιμετά τις 27 Δεκεμβρίου, αναμένεται να εισηγηθούν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ,καθώς συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας του κλάδου.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συνέχιση της απεργίας εισηγούνται σήμερα

Συνέχιση της απεργίας καιμετά τις 27 Δεκεμβρίου, αναμένεται να εισηγηθούν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ,καθώς συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας του κλάδου.

Εν τω μεταξύ, οι ασφαλισμένοιτου ΕΟΠΥΥ θα κάνουν εφέτος για πρώτη φορά, Χριστούγεννα με κλειστά ταπολυιατρεία, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας αλλάκαι κοινωνικό ταυτόχρονα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ασφαλισμένοινα κατευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία , ή να πληρώνουν από την τσέπη τους,όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για νοσηλεία ασθενών.

Και είναι πράγματιειρωνικό, την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για δημιουργία Πρωτοβάθμιας ΦροντίδαςΥγείας, το κύμα των ασφαλισμένων να συσσωρεύεται στην δευτεροβάθμια Φροντίδα.

Εν τω μεταξύ, οι ασφαλισμένοιβγήκαν για ακόμη μία φορά απογοητευμένοι από το χθεσινό ραντεβού με το ΤεχνικόΚλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, που συζητά τις λεπτομέρειες, τον οδικό χάρτηκαι το χρονοδιάγραμμα του δημόσιου διαλόγου για την ΠΦΥ.

Οι γιατροί ζήτησανμορατόριουμ για δύο μήνες, προκειμένου η μετάβαση από την μία κατάσταση στηνάλλη, να κυλήσει ήπια και ζήτησαν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείαςκ. Πελοπίδα Καλλίρη τον υγειονομικό χάρτη που θα αφορά στις ειδικότητες των γιατρών.

Οι γιατροί ζητούν επιμόνωςνα τους δοθούν οικονομικά στοιχεία, σχετικά με το πόσο κοστίζει η περίθαλψη τουελληνικού λαού, καθώς και στοιχεία αναφορικά με πόσες ειδικότητες υπάρχουν ανάκατοίκους και ανά περιοχή, πόσοι συνταξιοδοτούνται και εάν έχουν κοστολογηθεί οι ανάγκες τουελληνικού πληθυσμού. Επίσης, έθεσαν την πρόταση, οι εξετάσεις να γίνονται σταεργαστήρια που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν , να ισχύσει το πλαφόν των εξετάσεωνκαι να συναφθούν συνεργασίες με ιδιώτες γιατρούς. Τόνισαν δε με έμφαση, ότι ταπερισσότερα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα υπολειτουργούσαν, με αποτέλεσμανα ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Αναφορικά με τις εργασιακέςσχέσεις, οι γιατροί, προτείνουν να παραμείνει ως έχει το καθεστώς, και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών τουΕΟΠΥΥ αλλά και του ΠΙΣ, στην φάση αυτή, σε πρώτη προτεραιότητα, έρχεται το θέματης ασφαλούς και ισότιμης πρόσβασης και περίθαλψης στις υπηρεσίες υγείας, καισε δεύτερη μοίρα, το εργασιακό.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ- Τεχνικό Κλιμάκιο: μορατόριουμ 2 μηνών, αδιάβαστη η πλευρά του υπουργείο

Έξαλλοι οι γιατροί από την κοροϊδία του Διαλόγου- τους έστησε ο Μπέζας






Γιατροί ΕΟΠΥΥ: ο διάλογος αρχίζει με Μπέζα και χωρίς τον Αδωνι

Ελλάδα, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 5 χρρόνια.

Γιατροί ΕΟΠΥΥ- Αδωνις: Δύσκολα και με εντάσεις ξεκίνησε ο διάλογος

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: διάλογος με αγωνία και για τις δύο πλευρές

Αδωνις σε διοικητές: προσοχή σε πληρωμές και διαγωνισμούς

Άδωνις: Θα βγάζουμε τα καλύτερα και χειρότερα νοσοκομεία του μήνα




Άδωνις προς διοικητές νοσοκομείων: Κόψτε κι άλλο από το ΕΣΥ



Η κινητικότητα στο ΕΣΥ ξεκινά με 900 άτομα, πλην οδηγών



Διάλογος με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εν μέσω διαθεσιμότητας