ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Άδωνις: Εποικοδομητικές οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροτνίδα Υγείας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αλλάδ δεν δεσμεύθηκε ότι θα τις κάνει δεκτές.
Άδωνις: Εποικοδομητικές οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις παρατηρήσειςτου ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροτνίδα Υγείας, ο υπουργός ΥγείαςΆδωνις Γεωργιάδης, αλλάδ δεν δεσμεύθηκε ότι θα τις κάνει δεκτές.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχετο απόγευμα συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο«Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ), αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και άλλεςδιατάξεις». Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Υφυπουργός, κ. Αντώνης Μπέζας καιη Γενική Γραμματέας, κα Χριστίνα Παπανικολάου.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η συνάντησηέγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ «και για τηνυποστήριξη στο νομοσχέδιο αλλά και για τις πολύ εποικοδομητικές παρατηρήσειςκαι να πω ότι εμείς δε θεωρούμε ότι έχουμε το αλάθητο. Αντιθέτως και μέσα στηνΕπιτροπή –τώρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση- είμαστε έτοιμοι να δεχτούμεπαρατηρήσεις από τους συναδέλφους, για να κάνουμε το νομοσχέδιο πιολειτουργικό».

Εκ μέρους του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ ο κ.Κωνστοντινόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι « οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ βοήθησαν ώστε να υπάρξει μία αλλαγή σεκατευθύνσεις και να υπάρξει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας καιτης πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πιστεύουμε ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα θαμπορέσουμε να συζητήσουμε τα όποια μικρά θέματα έχουν παραμείνει. Να μπορέσουμενα υλοποιήσουμε αυτό που θέλουμε όλοι –και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδη,αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι «τονομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τη δημόσια υγεία» παρέπεμψε τον κ. Τσίπρα στιςανακοινώσεις της κοινοβουλευτικής του ομάδας πριν από τρεις μήνες σε σχέση μετην μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα διαπιστώσει ίσως τη μεγαλύτερηταύτιση απόψεων από οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στηΒουλή των Ελλήνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ