ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πότε θα κάνουν δήλωση για το ΕΣΥ, πότε κλείνουν τα ιατρεία τους

Ένα βήμα πίσω αναγκάστηκε να κάνει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης  σε ότι αφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πότε θα κάνουν δήλωση για το ΕΣΥ, πότε κλείνουν τα ιατρεία τους

Ένα βήμα πίσω αναγκάστηκε να κάνει ο υπουργός Υγείας ΑδωνιςΓεωργιάδης σε ότι αφορά τους γιατρούςτου ΕΟΠΥΥ.


Όπως δήλωσε την Τρίτη το βράδυ κατά τη διάρκεια τηςσυζήτησης του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα στην Επιτροπή ΚοινωνικώνΥποθέσεων, “μέσα στις επόμενες 7 ημέρες, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει ναυποβάλλουν τις αιτήσεις τους εάν θέλουν να έρθουν στο νέο σύστημα και όχι νακλείσουν το ιατρείο τους».

Το νομοσχέδιο –συνέχισε ο υπουργός - δεν λέει κάτι τέτοιο,αλλά όταν θα έρθουν να αναλάβουν την θέση τους, μετά από 7 μήνες, τότε θαφέρουν το χαρτί της διακοπής της λειτουργίας του ιατρείου τους.


Αναφορικά με τον αριθμό των γιατρών που θα προσληφθούν, ουπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «δεν αποκλείουμε κανένα γιατρό απότο νέο φορέα, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο οι οικογενειακοί γιατροί μόνο. Θαμπορούν και οι ειδικευμένοι γιατροί, να παραπέμπουν τους ασθενείς στανοσοκομεία».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «προχωράμε στον φορέα αυτόν με στόχο να σταματήσουμε το μεγάλο κύμαεισόδου των ασθενών προς τα νοσοκομεία και να τονώσουμε την ΠΦΥ».

Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείαςγια τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ προέβλεπε την αίτηση των γιατρών για το ΕΣΥ μεπαράλληλο κλείσιμο των ιδιωτικών τους ιατρείων.

Την Πέμπτη, πάντως, αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας΄Αδωνις Γεωργιάδης τις αλλαγές για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας ΦροντίδαςΥγείας, αλλαγές που συμφώνησε με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Ν. Δημοκρατίαςκαι του ΠΑΣΟΚ.