ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: σφοδρή αντίδραση για το λουκέτο των Μονάδων

Την σφοδρή του αντίδραση  για το αλαλούμ που δημιουργήθηκε τόσο από τιςασάφειες του ψηφισθέντος νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ, όσο και από το έγγραφοτης Διοίκησης του Οργανισμού, αναφορικά με την παράδοση και παραλαβή του υλικούκαι των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, ζητώνταςνα σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση.  
Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: σφοδρή αντίδραση για το λουκέτο των Μονάδων

Την σφοδρή του αντίδραση για το αλαλούμ που δημιουργήθηκε τόσο από τιςασάφειες του ψηφισθέντος νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ, όσο και από το έγγραφοτης Διοίκησης του Οργανισμού, αναφορικά με την παράδοση και παραλαβή του υλικούκαι των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, ζητώνταςνα σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση.

Ο Πανελλήνιος ΣύλλογοςΕργαζομένων ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή τόσο των Διευθυντών των ΠεριφερειακώνΔιευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ όσο και των Επιτροπών παράδοσης-παραλαβής για την αυστηρήτήρηση των διατάξεων του ψηφισθέντος νομοσχεδίου. Και αναφέρει ακόμη:

«Όποιοςεπιθυμεί, Πολιτική Ηγεσία ή Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να κλείσουν οι μονάδες υγείαςτου Οργανισμού πριν την δημοσίευση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου σε ΦΕΚ, ΟΦΕΙΛΟΥΝΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΡΗΤΑ και ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ και όχι με σκόπιμα ασαφείςοδηγίες να βάζουν τους συναδέλφους μας απέναντι στους υπό διαθεσιμότηταεργαζόμενους, στους ασφαλισμένους και στην κοινωνία γενικότερα.

Εκτίμησήμας είναι ότι η οριστική παραλαβή των μονάδων μπορεί να γίνει μόνο με τηνέκδοση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου σε ΦΕΚ και ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, και πάντως χωρίς οισυνάδελφοί μας να μπαίνουν απέναντι στους 8.000 συναδέλφους που τίθενται σε διαθεσιμότητα».

ΟΣύλλογος καλεί την Πολιτική Ηγεσία και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αναλάβουν τις ευθύνεςτους.