ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Εξώδικο ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ κατά Άδωνι για τις απειλές προς γιατρούς

Εξώδικο κατά ου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του ΕΟΠΥΥ, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ, για τις απειλές που εκτόξευσε ο υπουργός Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θα κάνουν αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ
Εξώδικο ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ κατά Άδωνι για τις απειλές προς γιατρούς

Εξώδικο κατά ου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τουΕΟΠΥΥ, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού ΥγειονομικούΠροσωπικού ΕΟΠΥΥ, για τις απειλές που εκτόξευσε ο υπουργός Υγείας στουςγιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θα κάνουν αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ αλλά μετά δε θαπαρουσιαστούν να αναλάβουν υπηρεσία.

Στο εξώδικο η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ αναφέρει τα εξής:

“Μεεπαναλαμβανόμενες δηλώσεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του αρμοδίου ΥπουργούΥγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκύπτει ότι τάχα επίκειται τιμωρία εκείνωντων τελούντων σε καθεστώς διαθεσιμότητας ιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι, ενώ θαυποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στο νέο φορέα (Π.Ε.Δ.Υ.) δεν θα αναλάβουν γιαοιοδήποτε λόγο καθήκοντα (λ.χ λόγω μη έγκαιρης διακοπής δραστηριότητας) στο νέοφορέα, παραμένοντας εν τέλει ιδιώτες ιατροί. Η τιμωρία θα συνίσταται στον αποκλεισμότους από τις συμβάσεις που προτίθεται να συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με ιατρούς-παρόχουςσύμφωνα με τον ΕΚΠΥΥ. Η εν λόγω εκφοβιστική εξαγγελία είναι όχι μόνοανεπέρειστη νομικά, αλλά και ενέχει κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και γιααυτό σας καλούμε να προβείτε στην άμεση ανασκευή της, αφού σλυμφωνα με η θεμελιώδη για κάθε κράτος δικαίου αρχή τηςνομιμότητας η σύναψη των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες παρόχους, όπως και κάθεάλλη σύμβαση ή διοικητική πράξη δεν καταλείπεται στην αυθαίρετη βούληση τηςΔιοίκησης ούτε, προφανώς, δύναται να αποτελέσει πεδίο άσκησης τιμωρητικήςδιάθεσης σε βάρος των ιατρών. Πολλώ δε μάλλον που η άσκηση δικαιωμάτων δεδύναται να επιφέρει δυσμενείς συνέπειες σε βάρος του ασκήσαντος αυτό. Και όλααυτά ανεξαρτήτως του ότι είναι εξωφρενικό οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μέσωτων πρόδηλα αντισυνταγματικών διατάξεων του ν.4238/2014 καλούνται, όπως μέσαστην ασφυκτική προθεσμία του ενός μηνός κλείσουν τα ιατρεία τους, χωρίςΠΑΡΑΛΛΗΛΑ να έχει τρέχει η διαδικασία για την κατάρτιση συμβάσεων, ναεκφοβίζονται και να εκβιάζονται ότι τάχα θα τιμωρηθούν, αν επιλέξουν ναασκήσουν τα δικαιώματα που έχουν από το Σύνταγμα και τον νόμο.
Είναι προφανέςότι μια τέτοια άσφαιρη εξαγγελία εκφοβισμού απάδει όχι μόνο στο υφιστάμενοθεσμικό πλαίσιο, αλλά και σε σειρά συνταγματικών αρχών, όπως της επαγγελματικήςελευθερίας, της ισότητας και του δικαιώματος δικαστικής προστασίας μη δυνάμενηνα γίνει ανεκτή καθ οιονδήποτε τρόπο.
Κατόπιν των ανωτέρω, με την παρούσα μαςΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντόνως για την παραπάνω αντισυνταγματική και παράνομηεξαγγελία σας, σας ΚΑΛΟΥΜΕ όπως άμεσα προβείτε στην ανακληση-ανασκευή της,άλλως Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προσφύγουμε ενώπιον κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου, ή/καιΔημοσίας Αρχής για την ενάσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μας".

Διαβάστε επίσης



Απειλές Άδωνι: όσοι κάνουν αίτηση στο ΠΕΔΥ και δεν πάνε, εκτός ΕΟΠΥΥ

Ανεμοδουρά: Θα υποβάλουμε αιτήσεις στο ΠΕΔΥ- τραγικό να μας λοιδωρεί ο υπουργός