ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Επίσκεψη Παπακώστα στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου - οι δράσεις θα συνεχισθούν και μετά τον Δεκέμβριο

Επίσκεψη Παπακώστα στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου - οι δράσεις θα συνεχισθούν και μετά τον Δεκέμβριο

Επίσκεψη στη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου (ΠΕΔΥ), προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες, πραγματοποίησε την Δευτέρα, η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον διευθυντή του Π.Ε.Δ.Υ Αμαρουσίου Κωνσταντίνο Καλλικούρδη, αλλά και από τον Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ, Σωτήρη Ζώτο, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αλλά και ανασφαλίστων πολιτών από τη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου.

Η Υφυπουργός, υπογράμμισε την ανάγκη της αποτελεσματικότερης πρόληψης κατά του καρκίνου, η οποία θα εξασφαλίσει πολλαπλά οφέλη πρωτίστως για την υγεία των γυναικών, αλλά και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς το κόστος των θεραπειών και των φαρμάκων για τους ασφαλιστικούς φορείς και για τους ασθενείς είναι μεγάλο. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την μεγάλη συμμετοχή γυναικών στη δράση και τόνισε ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν και μετά τις 20 Δεκεμβρίου, όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Επεσήμανε επίσης, την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την προστασία της υγείας.

Να σημειωθεί ότι η δράση δωρεάν πρόληψης κατά του καρκίνου του Μαστού πραγματοποιείται στη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου (ΠΕΔΥ), (Χατζηαντωνίου 15, Μαρούσι), κάθε Δευτέρα από 08:30 έως 14:00.

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος του μαστού: Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο