ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Συνταξιούχοι ψάχνουν συνταγογράφηση στον Ευαγγελισμό

Μία μονάδα ΠΕΔΥ έχει απομείνει για να εξυπηρετεί τους κατοίκους του Βύρωνα και του Παγκρατίου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Βύρωνα, αντιπροσωπεία του οποίου πήρε μέρος στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, την Τρίτη 25 Νοεμβρίου.

Συνταξιούχοι ψάχνουν συνταγογράφηση στον Ευαγγελισμό

Στο Βύρωνα υπήρχαν δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, τα οποία όμως σταμάτησαν να λειτουργούν με τη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Έτσι, οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν σταθερή ανάγκη συνταγογράφησης, μπορούν να απευθύνονται μόνο στη μονάδα του ΠΕΔΥ στο Παγκράτι, η οποία όμως είναι υποστελεχωμένη, με ελλείψεις σε ιατρικές ειδικότητες και καλείται να εξυπηρετήσει πολύ μεγάλο όγκο ασθενών.

Αποτέλεσμα είναι τις περισσότερες φορές οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν για συνταγογράφηση στον Ευαγγελισμό, που είναι το πλησιέστερο νοσοκομείο, όμως είναι ήδη επιβαρυμένο από ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν πάντα να γράψουν τα φάρμακά τους ούτε μέσω αυτής της λύσης ανάγκης.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συνταξιούχων Βύρωνα ζήτησε από τη διοίκηση του Ευαγγελισμού να παρέμβει για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ώστε να μη συρρέουν στο νοσοκομείο ασθενείς για συνταγογράφηση φαρμάκων, μία υπηρεσία που θα έπρεπε να καλύπτεται απρόσκοπτα από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πηγή: newsbomb