ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο νέος λειτουργικός & ασθενοκεντρικός Ενιαίος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ

Στην τελική του ευθεία βρίσκεται πλέον ο νέος Ενιαίος Κανονισμών Παροχών του ΕΟΠΥΥ το κείμενο του οποίου, έχει μοιρασθεί στα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο νέος λειτουργικός & ασθενοκεντρικός Ενιαίος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Μετά το πέρας του έργου της Επιτροπής, για πρώτη φορά, το σχέδιο του νέου ΕΚΠΥ, ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος, δόθηκε προς διαβούλευση για σχόλια και παρατηρήσεις στους συλλόγους και τις ενώσεις των παρόχων-προμηθευτών, ενώ απεστάλη και σε συνολικά 101 συλλόγους και ενώσεις ασθενών.

Το σύνολο των σχολίων συγκεντρώθηκε και μέρος αυτών ενσωματώθηκε στο τελικό κείμενο το οποίο βρίσκεται στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου αυτό να προβεί στη δημοσίευση της οικείας Υπουργικής Απόφασης.

Στόχος του ΕΟΠΥΥ, τόνισε χθες ο απερχόμενος πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός, είναι ο Κανονισμός να γίνει πιο λειτουργικός και να περάσει στην ηλεκτρονική πλέον φάση από το χαρτί. Μάλιστα ο ΕΚΠΥ, προσπαθεί να περιλάβει ερωτήματα ασφαλισμένων ώστε να γίνει πολύ λειτουργικός, όλα τα άρθρα του αποτυπώνονται σε οικονομικά δεδομένα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κοντό, οι υπηρεσίες βρίσκονται και σε ανοιχτή επικοινωνία και με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΙΣΑ ζητά την τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ