ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Τακτική συνέλευση ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής την Κυριακή 15/11

Πρόσκληση στην τακτική γενική συνέλευση της Κυριακής 15 Νοεμβρίου απηύθυνε ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52), ώρα 11 π.μ.

Τακτική συνέλευση ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής την Κυριακή 15/11

Κατά την τακτική γενική συνέλευση, θα τεθούν τα εξής θέματα:

1. Μισθοδοσία γιατρών οδοντιάτρων ΠΑΑ και επαναπροσληφθέντων
2. Νομοσχέδιο υγείας
3. Πορεία δικαστικών αποφάσεων
4. Αξιολόγηση μονάδων (μνημόνιο), συρρίκνωση-κλείσιμο μονάδων, μετακινήσεις προσωπικού
5. Ενέργειες συλλόγου, προγραμματισμός δράσης, κινητοποιήσεις.

«Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όσον αφορά την βιωσιμότητα του Δημόσιου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επιλυθούν άμεσα ζητήματα μείζονος σημασίας:

- Οι γιατροί ΠΑΑ να κατοχυρώσουν την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και να εξομοιωθούν μισθολογικά με το μισθό ΕΣΥ.

- Τα κριτήρια αξιολόγησης να αλλάξουν. Για τη θέση Διευθυντή να ισχύει η 15ετία.

- Να ρυθμιστεί με πολιτική-νομοθετική λύση η αβεβαιότητα που ταλανίζει όλους τους συναδέλφους που απολύθηκαν, που εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα και που εργάζονται ως γιατροί ΠΑΑ.

«Η αξιολόγηση των δομών (ΠΦΥ) του Δημοσίου (Μνημόνιο) θα γίνει τον Ιούνιο του 2015. Οι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες. Οι ευθύνες του Υπουργείου μεγαλύτερες.

Δεν θα ανεχθούμε υποβάθμιση και απαξίωση των δομών από την Πολιτεία, που θα οδηγήσει σε κατάργηση μονάδων και παραχώρηση της ΠΦΥ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Η Γενική Συνέλευση θα λάβει αποφάσεις που θα κοινοποιηθούν άμεσα στο Υπουργείο Υγείας.

Η ενότητα πρέπει να διασφαλιστεί από όλους μας.»

suneleusi seup eopuu