ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Οι Γενικοί Γιατροί αντιδρούν στη συμμετοχή τους στα ΤΕΠ Νοσοκομείων

Την αντίδραση της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής προκαλεί η απόφαση για συμμετοχή των γενικών γιατρών που υπηρετούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Νοσοκομείων.

Οι Γενικοί Γιατροί αντιδρούν στη συμμετοχή τους στα ΤΕΠ Νοσοκομείων

Για το λόγο αυτό, η Ένωση καλεί αύριο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 13.00, στο Υπουργείο Υγείας και αποχή από την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.

«Η Γενική Ιατρική δεν θα γίνει μπάλωμα στις τρύπες των νοσοκομείων και των άλλων ειδικοτήτων», αναφέρει η ΕΛΕΓΕΙΑ (Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής), κάνοντας λόγο για αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι γενικοί γιατροί, μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι πρόκειται για αυθαίρετη απόφαση, τονίζουν ότι η θέση του Γενικού Γιατρού είναι στην κοινότητα, στη γειτονιά και όχι στα νοσοκομεία, αφού είναι ο εξειδικευμένος γιατρός στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας και όχι νοσοκομειακής.

Προσθέτουν ότι η πέρα από κάθε λογική επιβάρυνση των ΤΕΠ νοσοκομείων έχει προκύψει από τον περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε οργανωμένη ΠΦΥ και αποτελεί φαινόμενο αντίστροφης υποκατάστασης. Τέλος, εκτιμούν ότι η περεταίρω αποδυνάμωση της ΠΦΥ θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία.