ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Δικαίωση για 187 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Δικαίωση για 187 ιατρούς του ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ, οι οποίοι απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να κλείσουν τα ιατρεία τους, ανακοίνωσε το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

 

Δικαίωση για 187 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι γιατροί αυτοί, επιστρέφουν στην εργασία τους μέχρι την έκδοση απόφασης από το Εφετείο. Να θυμίσουμε, ότι αντίστοιχη απόφαση είχε ισχύσει και για 36 γιατρούς πριν λίγο καιρό.

Για την ιστορία να πούμε, ότι από τους 5.500 περίπου γιατρούς του ΕΟΠΥΥ διαφόρων ειδικοτήτων απολύθηκαν 3.000 με τον νόμο 4238/2014 του Άδωνη Γεωργιάδη και εξ αυτών οι 1.500 προσέφυγαν στα δικαστήρια. Το Πρωτοδικείο έκρινε ότι ο νόμος 4238/2014 είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της αναλογικότητας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, και αντίθετος στην Ε.Σ.Δ.Α., γιατί παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Και αυτό, επειδή επιβάλλει άμεσα καθεστώς αποκλειστικής απασχόλησης στους γιατρούς, χωρίς να προβλέπει μεταβατική περίοδο προσαρμογής.

Το Πρωτοδικείο αναφέρει ότι οι ρυθμίσεις του επίμαχου νόμου αντίκεινται σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ, πολύ δε περισσότερο που οι γιατροί «πρόκειται να αξιολογηθούν για την κατάταξή τους σε θέση κλάδου ειδικευμένων ιατρών του Ε.Σ.Υ., εντός οκταμήνου από την παραπάνω μετάταξη / μεταφορά τους».