ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Παράταση μέχρι 12 Φεβρουαρίου για τους οικογενειακούς γιατρούς

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από το σύνολο των γιατρών της χώρας (μέσω των θεσμικών τους οργάνων) παρατείνεται τελικά από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, η υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό για τους οικογενειακούς γιατρούς.

ΕΟΠΥΥ: Παράταση μέχρι 12 Φεβρουαρίου για τους οικογενειακούς γιατρούς

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά θα μπορούν να τα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι, έως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Εκτός από την παράταση που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, ικανοποιήθηκαν και μία σειρά αιτήματα που ζήτησαν οι γιατροί, όπως να παύσει να υφίσταται το ηλικιακό όριο. Ένα μεγάλο μέρος επομένως των σημείων της σύμβασης βελτιώθηκε σημαντικά και έτσι τώρα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ευελπιστεί να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον από τους γιατρούς, οι οποίοι στηλίτευσαν από την πρώτη στιγμή τη σύμβαση, χαρακτηρίζοντάς την απαξιωτική για το ιατρικό σώμα. Αλλά και η Ένωση συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ με ιδιαίτερα καυστικά σχόλια, μίλησε χθες, για τραγελαφικές καταστάσεις.

Σύμφωνα με τις βελτιώσεις της σύμβασης:

  • Αυξάνονται οι προκηρυχθείσες θέσεις οικογενειακών γιατρών, λόγω της τροποποίησης απόφασης του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης (ΑΔΑ: ΨΓΗΗ469Η21-1ΥΒ).
  • Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους για την κάλυψη θέσης και σε όμορους δήμους, με σκοπό να δοθούν περισσότερες επιλογές σύμβασης στους πολίτες. Για παράδειγμα, καλύπτεται πλέον και ο νομός της Κρήτης.
  • Παρέχεται η δυνατότητα σε γιατρούς με “πιστοποιητικό ιδιότητας Γενικής Ιατρικής αρ. 9 ΠΔ 38/04” να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων οικογενειακών γιατρών.
  • Αίρεται ο ηλικιακός περιορισμός από την πρόσκληση ενδιαφέροντος οικογενειακών γιατρών.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις: Γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων...



ΕΟΠΥΥ - Γιατροί: Εκρηκτικό το κλίμα για τις συμβάσεις - Κόκκινο πανί η μείωση των αμοιβών

Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με τον ιατρικό κόσμο για τις συμβάσεις - Έρχονται βελτιώσεις

Μήνυμα ΙΣΑ στους γιατρούς: Μην υπογράψετε τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, είναι απαξιωτικές

Μπαργιώτας: Η ΠΦΥ σε αδιέξοδο, οι ΤΟΜΥ καρκινοβατούν & οι γιατροί περιφρονούνται

ΠΙΣ: Απαξιωτική για τους γιατρούς η πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ - Ένα βήμα πριν τα δικαστήρια

ΙΣΘ: Οι ΤΟΜΥ υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας