ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση Οπτομετρών με ΕΟΠΥΥ & υπ. Υγείας: Εκμηδενίζεται η πιθανότητα υπέρβασης της δαπάνης

Συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, της διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου Οπτικών και Οπτομετρών, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου και οι εκπρόσωποι του κλάδου, δεσμεύθηκαν να ενημερώσουν τα μέλη τους, στη Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου.

Συνάντηση Οπτομετρών με ΕΟΠΥΥ & υπ. Υγείας: Εκμηδενίζεται η πιθανότητα υπέρβασης της δαπάνης

Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη συνάντηση, στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών, προστατεύοντας τους πολίτες και παράλληλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.

Πιο αναλυτικά, οι Οπτομέτρες ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης, αποζημιώνει τους παρόχους τους εντός των συμβατικών υποχρεώσεων και μάλιστα σε διάστημα κάτω των 60 ημερών για σημαντικό αριθμό παρόχων.

Παράλληλα, αναλύθηκε ο τρόπος διαμόρφωσης του «κλειστού» προϋπολογισμού για το 2018, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για οπτικά είδη (σύμφωνα με τις δαπάνες προηγούμενων ετών αλλά και τον επιπολασμό των παθήσεων όρασης στον ελληνικό πληθυσμό) καθώς επίσης και του τρόπου ενός δικαιότερου rebate όγκου για τους Οπτομέτρες. Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις εκμηδενίζεται η πιθανότητα υπέρβασης του ορίου δαπανών στη συγκεκριμένη κατηγορία και εφαρμογής clawback στους παρόχους.

Μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις, οι εκπρόσωποι των Οπτομετρών δεσμεύθηκαν να ενημερώσουν τον κλάδο τους στη Γενική Συνέλευσή τους που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με την υπογραφή της σύμβασης επιτυγχάνεται:

α) Καλύτερη εξυπηρέτηση των Δικαιούχων, οι οποίοι δεν θα προπληρώνουν μια σημαντική δαπάνη και δεν θα συνωστίζονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του Οργανισμού.

β) Απελευθέρωση του προσωπικού των ΠΕΔΙ του Οργανισμού, που σήμερα ασχολείται με τη διεκπεραίωση των αιτημάτων.

γ) Ανοίγει νέος κύκλος διαλόγου με τους επαγγελματίες του κλάδου για αναθεώρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, προσαρμοσμένος στις πραγματικές ανάγκες του ασθενούς και σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των οπτικών ειδών.

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός & Πολάκης στηρίζουν τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις των ΟπτικώνΝ. Δημοκρατία: Οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους οπτικούς, διαλύουν τον κλάδο

ΕΟΠΥΥ: Και τώρα, συμβάσεις με τους οπτικούς - Ποια τα οφέλη για δικαιούχους & επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ