ΦΑΡΜΑΚO

Με την συνδρομή της φαρμακοβιομηχανίας και όλου του κλάδου, η στήριξη των ανασφάλιστων

Με την συνδρομή και τις πλάτες της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και όλου του κλάδου του φαρμάκου – αντιπρόσωποι, φαρμακαποθήκες, φαρμακοποιοί - θα πραγματοποιηθεί η ενίσχυση των ανασφάλιστων όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη μετά από την συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους των παραπάνω θεσμικών φορέων.

Με την συνδρομή της φαρμακοβιομηχανίας και όλου του κλάδου, η στήριξη των ανασφάλιστων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να χορηγήσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ - για το δεύτερο εξάμηνο του 2014- από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να εφαρμοστεί η πλήρης φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε την αμέριστη υποστήριξη του κλάδου, ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

Οι ανασφάλιστοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους με την ίδια διαδικασία που τα προμηθεύονται και οι ασφαλισμένοι από τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί θα έχουν δύο κωδικούς, προκειμένου να τους καταθέτουν στην συνέχεια στον ΕΟΠΥΥ και να πληρώνονται, έναν για τους ασφαλισμένους και έναν δεύτερο για τους ανασφάλιστους.

Εν τω μεταξύ, εκδίδεται την Παρασκευή η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας για τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών στο ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης:

Τι απαιτείται για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων σε δημόσιο νοσοκομείο