ΦΑΡΜΑΚO

Στις εγκαταστάσεις της Lavipharm, δημοσιογράφοι από το Μεξικό

Πενταμελή δημοσιογραφική αντιπροσωπεία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Μεξικού υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της στην Παιανία η Lavipharm, πριν από μερικές ημέρες.

Στις εγκαταστάσεις της Lavipharm, δημοσιογράφοι από το Μεξικό

Οι δημοσιογράφοι – έγκυροι και εξειδικευμένοι συντάκτες διπλωματικών και οικονομικών θεμάτων - φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας από τον ΕΟΤ από 1 έως 7 Νοεμβρίου, ύστερα από πρόταση της ελληνικής πρεσβείας στο Μεξικό.

Η επίσκεψη οργανώθηκε και συντονίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Τμήμα Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων).

Στόχος της επίσκεψης ήταν, πέραν της τουριστικής προβολής της χώρας μας στο Μεξικό, η αποτύπωση των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα καθώς και η μεταφορά μηνυμάτων συνεργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, καθώς και χώρους παραγωγής παραδοσιακών, αλλά και καινοτόμων προϊόντων, όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες τόνωσης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο κρατών, τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται καθώς και τις προσπάθειες ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας.

Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Παιανία η Αναπληρωτής Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου κυρία Τάνια Βρανοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι χαρά μας να καλωσορίζουμε στην εταιρεία μας εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μιας μεγάλης και πολλά υποσχόμενης χώρας, όπως είναι το Μεξικό. Νιώθουμε υπερήφανοι που, πέρα από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αλλά και φυσική ομορφιά της χώρας μας, μπορούμε να επιδείξουμε δυνατότητες ανάπτυξης και τεχνογνωσία και σε άλλους μη παραδοσιακούς τομείς, όπως είναι για παράδειγμα τα φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας».

Οι συντάκτες ξεναγήθηκαν στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, μια από τις ελάχιστες στην Ευρώπη με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων υψηλής τεχνολογίας, όπως τα διαδερμικά συστήματα. «Είμαστε σίγουροι», σχολίασε η κυρία Βρανοπούλου, «ότι οι επισκέπτες μας έφυγαν από τη χώρα μας με μια άλλη εικόνα για το ποια είναι τελικά η σημερινή Ελλάδα κι ευχαριστούμε τους συντονιστές της εν λόγω προσπάθειας που έδωσαν την ευκαιρία στη Lavipharm να συμβάλλει σε αυτό».

Η Lavipharm κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά φαρμακείου ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο συνταγογραφούμενων φαρμάκων (Rx), OTC και δερμοκαλλυντικών προϊόντων. Οι κατηγορίες στις οποίες απευθύνονται τα προϊόντα του Ομίλου είναι της Καρδιολογίας, Ογκολογίας, Ουρολογίας, Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, Γαστρεντερολογίας, Πνευμονολογίας, Γενική Ιατρικής, Αυτοθεραπείας (ΟΤC) και Δερμοκαλλυντικής Περιποίησης.