ΦΑΡΜΑΚO

Ωράριο φαρμακείων: Έρχεται ρύθμιση δια χειρός Κουρουμπλή

Συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα χωρίς όμως να εμφανίζει κάποια μεγάλη έξαρση, όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ωράριο φαρμακείων: Έρχεται ρύθμιση δια χειρός Κουρουμπλή

Σαφέστατα και είναι πρόβλημα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει φθάσει τα όρια του συναγερμού, σημειώνουν τα στελέχη του Συλλόγου, προσθέτοντας, ότι εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, ο ΠΦΣ θα ενημερώσει επισήμως.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουριυμπλής κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ανακοινώνοντας τους άξονες της φαρμακευτικής πολιτικής, στο νέο θεσμικό πλαίσιο για το φάρμακο που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα υπάρχει ρύθμιση για το ωράριο, προκειμένου να πάψει να υφίσταται το διευρυμένο. Είναι γνωστό, ότι πολλοί φαρμακοποιοί με αφορμή το διευρυμένο, έχουν πάψει να παραγματοποιούν εφημερίες και διανυκτερεύσεις.

Όσον αφορά στα Μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα, ο υπουργός τόνισε ότι τα φαρμακεία στην χώρα μας είναι πολλά γύρω στα 11.000 - φανταστείτε σημείωσε, ότι η Γερμανία διαθέτει λιγότερα- και επομένως υπάρχουν επαρκέστατοι χώροι ώστε να πωλούνται εκεί τα ΜΥΣΥΦΑ και όχι σε άλλα καταστήματα.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΦΣ: Άμεση συνάντηση με Σταθάκη για την μη εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ

Φαρμακοποιοί: Νέο στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση του επιστημονικού τους ρόλου