ΦΑΡΜΑΚO

Νέες μειώσεις στη φαρμακευτική δαπάνη ζητά η τρόικα

Νέες περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη συζήτησαν την Τετάρτηο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τους  εκπροσώπους της τρόικας καιτης Task Force Greece. Τα γενόσημα θα πρέπει να φθάσουν στο 60% της συνταγογράφησης. 
Νέες μειώσεις στη φαρμακευτική δαπάνη ζητά η τρόικα

Νέες περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη συζήτησαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους της τρόικας καιτης Task Force Greece.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης παρουσίασε προσχέδιονόμου που επεξεργάζονται στο υπουργείο Υγείας για το φάρμακο καθώς και τις προτάσειςπου έχουν κατατεθεί για τη νέα γενική ανακοστολόγηση των φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΦ έχει ήδηετοιμάσει σχέδιο νέας αγορανομικής διάταξης με την οποία θα αλλάζει και πάλι οτρόπος τιμολόγησης των φαρμάκων. Εκτιμάται ότι η νέα αγορανομική διάταξη θαείναι έτοιμη τον Οκτώβριο, προκειμένου να επιτευχθεί το 2014 νέα μείωση της φαρμακευτικήςδαπάνης. Ενα θέμα που συζητήθηκε ακόμη, είναι η ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση γενοσήμων στο σύστημα, που θα πρέπει να φθάσει στο 60%.

Σημειώνεται ότι η δημόσια φαρμακευτικήδαπάνη, έχει υπολογισθεί για το 2014 στο 1,9 δισ. ευρώ με ανώτατη υπέρβαση τα2,2 δισ. Ευρώ. Το 2013 η φαρμακευτική δαπάνη αναμένεται να είναι κοντά στα 2,37δισ. Ευρώ.