ΦΑΡΜΑΚO

Pfizer: όταν οι ιδιώτες προσφέρουν και το κράτος κόβει...

Στην προσφορά δωρεάν 80.000εμβαλαγίων φαρμακευτικών σκευασμάτων στο κοινωνικό ιατρείο του ΙατρικούΣυλλόγου Αθηνών και της αρχιεπισκοπής Αθηνών, προκειμένου 50.000 ανασφάλιστοικαι άποροι ασθενείς να καλύψουν την φαρμακευτική θεραπεία τους, προχώρησε ηφαρμακευτική εταιρεία Pfizer.
Pfizer: όταν οι ιδιώτες προσφέρουν και το κράτος κόβει...

Στην προσφορά δωρεάν 80.000εμβαλαγίων φαρμακευτικών σκευασμάτων στο Φαρμακείο του Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής προκειμένου 50.000 ανασφάλιστοικαι άποροι ασθενείς να καλύψουν την φαρμακευτική θεραπεία τους, προχώρησε ηφαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

Εν τω μεταξύ παρών στην συνέντευξηΤύπου ήταν ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι πολίτες συναντούν δυσκολίεςστην πρόσβασή τους στις υπηρεσίες Υγείας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ηοποία σοβεί στη χώρα, και κάλεσε και άλλες εταιρείες να μιμηθούν τοπαράδειγμα της Pfizer για να καλύψουν τα κενά του συστήματος.

Παράλληλα, ο υπουργός παραδέχθηκεότι δεν είναι εποχή για το κράτος να αυξάνει τις δομές του, αλλά να τις μειώνει.

Με αφορμή την ενέργεια Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της Pfizer, οπρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι το κοινωνικό ιατρείο του Συλλόγουκαι της αρχιεπισκοπής Αθηνών "μετράει" από το 2012 έως σήμεραπερισσότερες από 29.000 επισκέψεις ανασφαλίστων και απόρων. Την ίδια ώρα, το48% των ανθρώπων που προσέρχονται είναιπρώην ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματών (ΟΑΕΕ) καιτο 86% έχασε τα τελευταία τρία χρόνια την ασφαλιστική του ικανότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, 8 στα 10 παιδιά που επισκέπτονται τοΙατρείο Κοινωνικής Αποστολής προσέρχονται για δωρεάν εμβολιασμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος καιδιευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas Eric Nordkamp τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οιανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών ώθησαν την εταιρεία να δράσουμε και να υλοποιήσουμετη συγκεκριμένη δωρεά».

Ταφάρμακα της χορηγίας προορίζονται για ανασφάλιστους ασθενείς του Ιατρείου ΚοινωνικήςΑποστολής που πάσχουν από αρτηριακήυπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, νευροεκφυλιστικά καιαυτοάνοσα νοσήματα.

Επίσης,η χορηγία περιέχει σημαντικές ποσότητες εμβολίωνγια τον πνευμονόκοκκο και τη μηνιγγίτιδα που θα βοηθήσουν στην ανοσοποίησηεκατοντάδων παιδιών.