ΦΑΡΜΑΚO

Μανιός: Η Teva θέλει να αλώσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Την διαπίστωσή του ότι η TEVA επιχειρείνα διεισδύσει στην ελληνική αγορά και στην συνέχεια να διώξει τις ελληνικέςφαρμακευτικές παραγωγικές επιχειρήσεις αλλά και άλλες φαρμακευτικές, υπογραμμίζειο γιατρός του ΕΣΥ συντονιστής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μανιός σε  συνέντευξή του στην Αυγή.
Μανιός: Η Teva θέλει να αλώσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Την διαπίστωσή του ότι η TEVA επιχειρείνα διεισδύσει στην ελληνική αγορά και στην συνέχεια να διώξει τις ελληνικέςφαρμακευτικές παραγωγικές επιχειρήσεις αλλά και άλλες φαρμακευτικές, υπογραμμίζειο γιατρός του ΕΣΥ συντονιστής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μανιός σε συνέντευξή του στην Αυγή.

Αναφέρει ακόμη, ότι εξαιτίας τηςπολυφαρμακίας, προηγούμενες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, δεν μείωσαν τηνσυνολική φαρμακευτική δαπάνη αλλά αντιθέτως, την εκτόξευσαν στα ύψη.

Αναφορικά με την TEVA, όπως σημειώνει ο κ. Μανιός, στόχος της εν λόγωεταιρείας είναι να εισβάλλει στην ελληνική αγορά, να εκτοπίσει τις ελληνικέςφαρμακευτικές και να ξεκινήσει το παιχνίδια των εκβιασμών, με αποτέλεσμα νααυξηθούν οι τιμές. Η δύναμη που έχουν τα φαρμακευτικά μονοπώλια και η χημικήβιομηχανία είναι τεράστια, τονίζει ο κ. Μανιός, σημειώνοντας, ότι η Ισραηλινήφαρμακοβιομηχανία, θέλει να λεηλατήσει μία αγορά, όπου υπάρχει ελληνικό κομμάτιπαραγωγής και όχι μόνο ελληνικό , ένας ενοδομονοπωλιακός ανταγωνισμός αλλά «όταντσακωθούν τα βουβάλια στον βάλτο θα την πληρώσουν τα βατράχια». Τώρα όσο πιο ισχυρό είναι ένα μονοπώλιομπορεί να καθορίσει όχι μόνο την πολιτική σε μία χώρα, που είναι η Ελλάδα, αλλάκαι σε όλη την Ευρωπαική Ενωση.

Γι αυτό, στις 23 Οκτωβρίου2010 η απόφαση που πήραν στο Ευρωκοινοβούλιο οι δεξιές δυνάμεις, ήταν ότι εάνένα φάρμακο μπορεί να κυκλοφορήσει στο Ισραήλ ανεξαρτήτως που παράγεται, αυτόγίνεται αποδεκτό σε όλες τις χώρες της ΕΕμε το επιχείρημα ότι το Ισραήλ, είναι μία χώρα με υψηλού επιπέδου τεχνολογίαςκαι επομένως δεν χρειάζεται έλεγχος.

Για να μπορέσει ο ΕΟΦαναφέρει στην συνέχεια ο κ. Μανιός να πραγματοποιήσει ελέγχους, θα πρέπει νατριπλασιάσει το επιστημονικό του προσωπικό και τα εργαστήρια.

Αναφορικά με το μερίδιο αγοράςτων ελληνικών επιχειρήσεων, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι όταν πέφτουν οιτιμές των γενοσήμων, μειώνεται και το μερίδιο της αγοράς της εγχώριας παραγωγήςενώ αυξάνεται αυτό των εισαγομένων.

Διαβάστε ακόμη:

Ανεξέλεγκτα βάσει πρωτοκόλλου τα επικίνδυνα ισραηλινά φάρμακα στην ΕΕ