ΦΑΡΜΑΚO

Pharmathen: ανάμεσα στις 1000 ερευνητικές εταιρείες της ΕΕ

Στην 46η θέση ανάμεσαστις 4577 φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε. καταλαμβάνονταςτην 435η θέση ανάμεσα στις 1000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείεςτης Ε.Ε. ανεξαρτήτως κλάδου., βρίσκεται η αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen.
Pharmathen: ανάμεσα στις 1000 ερευνητικές εταιρείες της ΕΕ

Στην 46η θέση ανάμεσαστις 4577 φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε. καταλαμβάνονταςτην 435η θέση ανάμεσα στις 1000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείεςτης Ε.Ε. ανεξαρτήτως κλάδου., βρίσκεται η αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen.

Η εταιρεία- η οποία είναιστοχευμένη εδώ και χρόνια στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης- έχειαναγνωρισθεί διεθνώς, σύμφωνα με την κατάταξη «The 2013 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Pharmathen, περιλαμβάνεται ήδη από το 2007 και κάθε χρόνο στησυγκεκριμένη κατάταξη επενδύοντας σταθερά περισσότερα από 20 εκατ. ευρώετησίως, ενώη επιβράβευση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη από μια σειρά διακρίσεων που έχειλάβει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία, από διάφορους φορείς και οργανισμούς («ΕπιχειρηματικήΑριστεία» - Made in Greece 2013, «True Leaders 2013», “Best Workplaces 2013”, Ruban d’Honneur “The International Growth Strategy of the Year Award” - European Business Awards 2012/2013, “Export Awards 2013”).

Ο Πρόεδρος της Pharmathen, κ. Β. Κάτσος αναφέρει με αφορμή την διάκριση της Εταιρείας: «Η κατάταξη της Pharmathen για μια ακόμα χρονιά σε μια τόσο τιμητική θέση στονκατάλογο “The 2013 EU Industrial R&D Investment Scoreboard” σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της εταιρίας, είναι ηέμπρακτη απόδειξη πως η προσήλωσή μας σε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης πουακολουθούμε στη Pharmathen, δείχνει το δρόμο γιατην έξοδο από τη κρίση και για τη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Έρευνααποτελεί τη καρδιά του οργανισμού Pharmathen και σεσυνδυασμό με τις Επενδύσεις και την Εξωστρέφεια, είναι τα εχέγγυα για τηπραγματοποίηση του οράματος που έχουμε γι’ αυτήν την εταιρία. Παραμένοντας πιστοίστο πλάνο για επενδύσεις στην Έρευνα, νιώθουμεπως συμβάλουμε στο να αυξήσουμε κάθε χρονιά που περνάει, αυτό που τόσο μαςέλλειψε τα τελευταία χρόνια: τον σεβασμό στην Ελλάδα και την ελληνικήεπιχειρηματικότητα».

Για το EU Industrial R&D Investment Scoreboard

To EU Industrial R&D Investment Scoreboard παρέχει οικονομικά στοιχεία και αναλύσεις των μεγαλύτερωνεταιριών στο τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, από την Ε.Ε. αλλά και εκτόςαυτής. Όλα τα στοιχεία βασίζονται στα δεδομένα κάθε εταιρίας, όπως προκύπτουναπό τις ετήσιες εκθέσεις αποτελεσμάτων τους.

Το EU Industrial R&D Investment Scoreboard εκδίδεται κάθε χρόνο, με σκοπό να παρέχει ένα αξιόπιστο καισύγχρονο σημείο αναφοράς για συγκρίσεις μεταξύ εταιριών, τομέων και γεωγραφικώνπεριοχών, καθώς επίσης και να δίνει τη δυνατότητα για καταγραφή και ανάλυσηαναδυόμενων επενδυτικών τάσεων και πρακτικών.

Σκοπεύει επίσης στηνευαισθητοποίηση και τη στήριξη τόσο του ευρέως κοινού όσο και των ανθρώπων πουλαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις, στις επενδύσεις των εταιριών πάνω στην Έρευνα& Ανάπτυξη και ενθαρρύνει τις εταιρίες αυτές να δημοσιοποιούν τα στοιχείατους αυτά.

Το EU Industrial R&D Investment Scoreboard συντάσσεται από το IRI – Economics of Industrial Research and Innovation, πουαποτελεί δράση του IPTS – Institute for Prospective Technological Studies, ένα από τα 7 ερευνητικά ινστιτούτα της Ε.Ε.