ΦΑΡΜΑΚO

Άδωνις: Τα ΜηΣΥΦΑ δεν είναι καραμέλες, χρειάζεται και η δική μου υπογραφή

Τα μη συνταγογραφουμενα φάρμακα δεν είναι καραμέλες, μπορεί να έχουν παρενέργειες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις: Τα ΜηΣΥΦΑ δεν είναι καραμέλες, χρειάζεται και η δική μου υπογραφή

Τα μη συνταγογραφουμενα φάρμακα δεν είναι καραμέλες, μπορείνα έχουν παρενέργειες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σεραδιοφωνική του συνέντευξη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τηνπώληση των ΜηΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι “σέβομαι τον υπουργόΑνάπτυξης κ. Χατζηδάκη, αλλά υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία είμαι εγώ, και γιανα γίνει η μεταρρύθμιση χρειάζεται η υπογραφή και των δύο. Θα βρουμε το σημείοσυμφωνίας μας”.


Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το αμερικανικόμοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπηκαι στις ΗΠΑ δέχεται μεγάλη κριτική για την αποτελεσματικότητά του. ΣτηνΕυρώπη, τα φάρμακα είτε δεν πωλούνται στα σούπερ μαρκετ, είτε πωλούνται με τηνπαρουσία φαρμακοποιού.

Πάντως είναι γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας με τις δηλώσεις του αυτές, δεν επιθυμεί να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο στο θέμα της υγείας, επιδεικνύιοντας όπως θέλει να δειξει συναίνεση και χαμηλούς τόνους. Δεν έχει επιδείξει όμως την ίδια ευασθησία στο θέμα των φαρμάκων και δη των γενοσήμων.