ΦΑΡΜΑΚO

Η Merck Serono βραβεύει ταλαντούχους επιστήμονες

Την διοργάνωση του ΒραβείουΚαινοτομίας 2014 της Merck Serono, ανακοίνωσε η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck, βραβείο, το οποίο  απευθύνεται   σε φοιτητές πανεπιστημίου καιμεταδιδακτορικούς σε τομείς των βιοεπιστημών απ’ όλο τον κόσμο.
Η Merck Serono βραβεύει ταλαντούχους επιστήμονες

Την διοργάνωση του ΒραβείουΚαινοτομίας 2014 της Merck Serono, ανακοίνωσε η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck, βραβείο, το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές πανεπιστημίου καιμεταδιδακτορικούς σε τομείς των βιοεπιστημών απ’ όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία απευθύνεται σε πτυχιούχους πανεπιστημίωνκαι μεταδιδακτορικούς στους τομείς της ιατρικής, της βιοτεχνολογίας, της βιοπληροφορικής,της βιοχημείας και της φαρμακολογίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ανακάλυψηκαι την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν και πτυχιούχοι MBA με εμπειρία στιςβιοεπιστήμες. Αίτηση μπορούν να κάνουν ταλαντούχοι μελλοντικοί επιστήμονες απ'όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέσω δικτύουστη διεύθυνση innovationcup.merckserono.com απότον Ιανουάριο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2014. Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα,διάρκειας μίας εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 18 Ιουλίου 2014στο Ντάρμστατ.

Το Βραβείο Καινοτομίας της Merck Serono προσφέρει σε 30 συμμετέχοντεςπου θα επιλεγούν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα βασικά σημεία της έρευναςκαι ανάπτυξης στη φαρμακευτική βιομηχανία, σε ένα θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμαδιάρκειας μίας εβδομάδας. Οι συμμετέχοντες, οργανωμένοι σε ομάδες, θααναπτύξουν ιδέες για να επιτύχουν καινοτομίες στην ογκολογία, τηνανοσο-ογκολογία, τις αυτοάνοσες ασθένειες, τη χημική μηχανική και τη βιομηχανολογία,τη σύνθεση φαρμάκων, καθώς και σε Ιατρικές Συσκευές/Ηλεκτρονική Υγεία και θαεπεξεργασθούν αυτές τις ιδέες σε συγκεκριμένα ερευνητικά προγράμματα με τηβοήθεια εκπαιδευτών. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν από πρώτο χέρι τι σημαίνειανακάλυψη και ανάπτυξη νέων φαρμάκων και ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληρούνται προκειμένουνα διατεθούν με επιτυχία τα νέα φάρμακα στην αγορά. Στο τέλος του εκπαιδευτικούπρογράμματος, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα ερευνητικά έργα τους σε μια ομάδακριτών που θα αποτελείται από στελέχη της Merck και εξωτερικούςεμπειρογνώμονες. Η ομάδα που θα παρουσιάσει το πιο πειστικό ερευνητικόπρόγραμμα θα κερδίσει το Βραβείο Καινοτομίας, το οποίο περιλαμβάνει καιχρηματικό έπαθλο € 10.000.

Το Βραβείο Καινοτομίας της Merck Serono πραγματοποιείται κάθε χρόνο απότότε που καθιερώθηκε το 2011. Με αυτή την πρωτοβουλία, η Merck Serono θέλει ναπροωθήσει την προσωπική ανάπτυξη των μεταπτυχιακών φοιτητών που παρουσιάζουνδυνατότητες να γίνουν οι κορυφαίοι ερευνητές ή τα στελέχη του αύριο.Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα λειτουργεί ως φόρουμ ανταλλαγής ιδεών για ιατρικέςκαινοτομίες. Επτά από τις ιδέες που αναπτύχθηκαν στα αντίστοιχα θερινά προγράμματατων πρόσφατων ετών βρίσκονται τώρα σε διαδικασία περαιτέρω επεξεργασίας απόερευνητές της Merck· αρκετοί από εκείνους που πήραν μέρος στα προηγούμεναπρογράμματα εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.

Η Merck είναι εταιρεία φαρμακευτικών και χημικώνσκευασμάτων και λύσεων για τις βιοεπιστήμες, με συνολικά έσοδα € 11,2 δισ. το2012 και μια ιστορία που ξεκίνησε το 1668 και ένα μέλλον που διαμορφώνεται απόπερίπου 38.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες.

Οι δραστηριότητες της Merckβρίσκονται υπό την αιγίδα της Merck KGaA, στην οποία η οικογένεια Merckδιατηρεί μερίδιο περίπου 70%, ενώ ανεξάρτητοι μέτοχοι κατέχουν το υπόλοιποπερίπου 30%. Το 1917 η θυγατρική Merck & Co. στις Ηνωμένες Πολιτείεςαποσπάστηκε και από τότε αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία.