ΦΑΡΜΑΚO

Τι κρύβεται πίσω από τα ξαφνικά “όχι” του μνημονιακού Άδωνι

Και ξαφνικά ο υπουργός Υγείας είπε “όχι” στην τρόικα, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα στους πάντες, ίσως ακόμα και στον ίδιο. 
Τι κρύβεται πίσω από τα ξαφνικά “όχι” του μνημονιακού Άδωνι

Και ξαφνικά ο υπουργός Υγείας είπε “όχι” στην τρόικα, προκαλώνταςεύλογα ερωτήματα στους πάντες, ίσως ακόμα και στον ίδιο. Όχι, ο υπουργός Υγείαςπαραμένει μνημονιακός, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι μία νέα κρίση στο χώρο τηςυγείας, αυτή τη φορά με αντιπάλους τους φαρμακοποιούς, θα ήταν η χαριστική βολήγια την κυβέρνηση σε προεκλογική περίοδο.


Αν η κυβέρνηση υπάκουε κι αυτή τη φορά στις επιταγές τηςτρόικας, το μόνο που θα κατάφερνε θα ήταν να κατεβάσουν ρολά άμεσα ταφαρμακεία.


Ο κίνδυνος να κηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί είναι ορατός, αλλά τουλάχιστον η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείαςθα είχαν ως επιχείρημα απέναντι στους φαρμακοποιούς ότι στηρίζουν τα αιτήματάτους (μη διάθεση μυσυφα από τα σουπερμάρκετ, ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων) προκειμένου να κερδίσουν πολύτιμοπροεκλογικό χρόνο.


Χαρακτηριστικό είναι ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ουπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δε δίστασαν να ανοίξουν από το πουθενά τοθέμα του ωραρίου λειτουργάις των φαρμακείων και να συμφωνήσουν με τους τροικανούς για ανοιχτά φαρμακεία τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτηςκαι το πρωί του Σαββάτου,


Το ωράριο λειτουργάις είναι ένα θέμα που δεν θα έχειπολιτικό αντίκτυπο ούτε θα προκαλέσει απεργίες πολλών ημερών, αφού είναι κάτιπου έχει ήδη διχάσει τους φαρμακοποιούς, πολλοί από τους οποίους ακολουθούνδιευρυμένο ωράριο λειτουργίας.


Παράλληλα, το κλείσιμο των ιδιωτικών φαρμακείων αυτή τηνπερίοδο με κλειστά τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και αγανακτισμένους ασφαλισμένουςπου έχουν ταλαιπωρηθεί τα μέγιστα εδώ και τρεις μήνες από την απεργία τωνγιατρών του ΕΟΠΥΥ και το μετέπειτα λουκέτο των πολυιατρείων, θα είναι έναςπραγματικός εφιάλτης για την κυβέρνηση.



Διαβάστε επίσης


Άδωνις- Τρόικα: συμφώνησαν μόνο για το ωράριο των φαρμακείων


Με κλειστά φαρμακεία οι Ευρωεκλογές αν ακούσουν την Τρόικα


Εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς με αλλαγές στο ιδιοκτησιακό

Ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας στα θέματα των φαρμακοποιών

Άδωνις: δύσκολες οι επαφές με την Τρόικα