ΦΑΡΜΑΚO

Η Novartis συμμετείχε στην Ώρα της Γης

Στην παγκόσμια δράση για τη σωτηρία της Γης και ειδικότερα στην Ώρα της Γης, συμμετείχε η φαρμακευτική Novartis.
Η Novartis συμμετείχε στην Ώρα της Γης

Στην παγκόσμια δράση για τη σωτηρία της Γης και ειδικότερα στην Ώρα της Γης, συμμετείχε η φαρμακευτική Novartis.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 29 Μαρτίου και ώρα 20:30μ.μ., εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 135 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώθηκαν κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα, την «Ώρα της Γης». Με αυτή τη συμβολική κίνηση, οι πολίτες μετέφεραν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία του από τις κλιματικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτού του σημαντικού γεγονότος της παγκόσμιας κοινότητας, που ξεκίνησε πριν από εφτά χρόνια στην Αυστραλία, η Novartis συμμετείχε ενεργά σβήνοντας τα φώτα των κτηριακών της εγκαταστάσεων την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα. Παράλληλα, με εσωτερική καμπάνια επικοινωνίας, η εταιρεία προέτρεψε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να πράξουν το ίδιο. Με αυτό τον τρόπο η Novartis επεδίωξε να εκδηλώσει έμπρακτα την υποστήριξή της στην ημέρα δράσης για τη σωτηρία της Γης και να τονίσει την ανάγκη ελαχιστοποίησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Το 2013, επενδύθηκαν περίπου 10 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 136.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.